OŠ "Vuk Karadžić": Vukaševićeva neće u penziju

Ministar prosvjete Šehović dao je nalog Školskom odboru da hitno raspiše konkurs za novog rukovodioca ustanove
266 pregleda 10 komentar(a)
OŠ "Vuk Karadžić", Vuk Karadžić, Foto: Zoran Đurić
OŠ "Vuk Karadžić", Vuk Karadžić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.05.2017. 20:23h

Aktuelna direktorica OŠ “Vuk Karadžić” Jasmina Vukašević odbija da dopusti raspisivanje konkursa za novog rukovodioca škole, iako joj mandat ističe u junu, a istovremeno i stiče uslov za penzionisanje.

Zbog toga je, saznaju “Vijesti”, ministar prosvjete Damir Šehović morao da se umiješa i hitno naloži Školskom odboru (ŠO) da što hitnije raspiše konkurs za direktora.

Više sagovornika iz te škole nam je potvrdilo da je ŠO to i učinio 19. maja, ali se dogodio incident. Navodno je aktuelna direktorica Vukašević pocijepala odluku ŠO o raspisivanju konkursa, ističući da ima pravo na tu poziciju još dvije godine, iako je na čelu ove ustanove gotovo dvije decenije.

“Direktorici mandat ističe u junu, a istovremeno ispunjava i uslove za penciju, sa 42 godine radnog staža. Međutim, ona uporno opstruira raspisivanje konkursa, a kada su to kolege iz ŠO uradile, a nakon posredovanja ministra prosvjete, pocijepala je njihovu odluku. Ona ne želi ode sa tog mjesta. Čak je i skrivala dopise na relaciji ŠO - Ministarstvo”, tvrdi izvor iz škole.

Predsjednica ŠO Danijela Grujičić nije željela da komenatriše događaje iz škole.

Iz Ministarstva je “Vijestima” nezvanično potvrđeno da je ministar posredovao u ovom slučaju, te da očekuju da će konkurs uskoro biti i raspisan, u skladu sa propisima.

Direktorka Vukašević juče nije htjela da komentariše optužbe kolega. Sa druger strane, oni ne žele da istupaju javno jer se “plaše njene odmazde, što ne bi bio prvi put u za ovih 20 godina”.

O svemu je obaviješten i podgorički odbor Sindikata prosvjete. Predsjednik Slobodan Savović potvrdio je “Vijestima” da je upoznat sa ovim slučajem.

”Nezvanično smo upoznati sa ovim slučajem, a smatramo da se mora ispoštovati zakon. Takođe, sindikalno ćemo zaštititi sve kolege koje eventualno budu ili već jesu zbog ovoga šikanirane od strane direktorice. Staćemo iza svih incijativa predsjednika sindikalne organizacije na zakonom dozvoljen način”, kazao je Savović.

Bonus video: