Osam dana u Kini košta 1.200 eura

Srednjovječni Podgoričani ipak smatraju da je taj veliki hrišćanski praznik najljepše provesti u porodičnom okruženju
70 pregleda 0 komentar(a)
Kineski zid, Foto: Pinterest
Kineski zid, Foto: Pinterest
Ažurirano: 12.04.2012. 15:28h

Istanbul, Rim i Pariz destinacije su za koje se najveći broj Crnogoraca odlučio tokom predstojećih uskršnjih praznika.

Svi aranžmani već su rasprodati, a kako kažu iz turističkih agencija, na putovanje ove godine odlučilo se više građana, nego lani.

Tome su umnogome doprinijeli popusti i plaćanje u više mjesečnih rata, koje agencije obezbjeđuju za svoje stalne klijente.

Građani sa nešto dubljim džepom predstojeće praznike provešće u Kini.

Za osmodnevni boravak u toj državi, kako su kazali iz turističke agencije “Galileo”, trebalo je izdvojiti oko 1.200 eura, a aranžman je već rasprodat.

"Naši klijenti odlučili su se i za Tajland i Dubaji, dok su najinteresantniji i dalje Pariz, Rim i posebno Istanbul, za koji je, za sedmodnevni boravak uz prevoz autobusom trebalo izdvojiti 250 eura, dok je petodnevni aranžman avionskim prevozom koštao 299, uz taksu od 99 eura", kazao je izvršni direktor agencije Srđan Kovačević.

Oni koji se u posljednjem trenutku odluče da putuju, posredstvom te agencije mogli bi posjetiti još jedino Toskanu i to po cijeni od 255 eura za šestodnevni boravak, uz prevoz autobusom.

Beč, Rim, Pariz, Istanbul... - rasprodato

Aranžmani za Beč, Rim, Pariz, Amsterdam i Istanbul uz avionski prevoz, uveliko su rasprodati u turističkoj agenciji “Grand”.

"Za klijente koji su svoje putovanje rezervisali do prvog marta bio je obezbijeđen popust od 10 odsto, dok je za sve klijente obezbijeđeno plaćanje u više mjesečnih rata", kazao je Milija Bojović iz te agencije.

Šestodnevni aranžman za Pariz, avionskim prevozom, prema njegovim riječima, košta 480, uz taksu od 135 eura, petodnevni za Rim 365, uz taksu od 105, a četvorodnevni za Istanbul 299, uz taksu od 109 eura.

Srednjovječni Podgoričani ipak smatraju da je taj veliki hrišćanski praznik najljepše provesti u porodičnom okruženju, u svom domu.

Srednjovječni Podgoričani ipak smatraju da je taj veliki hrišćanski praznik najljepše provesti u porodičnom okruženju

"Putovanja planiram tokom ljetnje turističke sezone, Uskrs ipak radije provodim sa porodicom, prvenstveno sa djecom koja mu se posebno raduju", smatra Podgoričanka Vera Janović.

Serije prodaju Istanbul

Posredstvom agencije “Planet turs”, najveći broj građana za par dana otputovaće u Istanbul.

"Cijena za tu destinaciju uključujući taksu je 450 eura, za šest dana, uz avionski prevoz, dok je za one sa manjim finansijskim mogućnostima primaljiv i Ohrid po cijeni od 95 eura, za četvorodnevni boravak", kazali su iz te agencije.

Aranžman za Dubaji, kako su dodali, odavno je rasprodat, a za šest dana boravka trebalo je izdvojiti 650 eura. Iz agencija kažu da se mladi ljudi sve više odlučuju na putovanja , što im olakšavaju i povoljnosti prilikom plaćanja.

Bonus video: