Osuđenici spuškog zatvora nezadovoljni radom socijalnih radnika

Oni su pozvali ministra pravde Duška Markovića da se "malo više osvrne i pozabavi statusom osuđeni lica"
135 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
ZIKS Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.08.2014. 23:36h

Osuđenici spuškog zatvora poslali su "Vijestima" pismo u kom tvrde da su tokom posljednjeg odlučivanja o rekvalifikaciji osuđenika primjenjivani dvostruki aršini.

Oni tvrde da su krivci za to vršioci dužnosti načelnika i socijalni radnici, koji nijesu upoznati sa uslovima koje ispunjavaju osuđena lica, niti sa njihovim vladanjem.

"Socijalni radnik u D paviljonu (na spratu), radi ovdje već pola godine, i još nije razgovarala sa većinom osuđenika sa tog sprata i o njima ne zna ništa. Nije čula njihovo mišljenje o svom statusu, provjerila da li imaju porodičnih problema, kolika im je visina kazna, koliko su već izdržali.. A trebala bi svakodnevno da razgovaar sa nama i doprinese što efikasnijoj rosocilizaciji. Valjda joj je to posao", piše u pismu osuđenika.

Dodaje se da ih to puno ne iznenađuje, ali da su revoltirani, jer je zbog takvog rada socijalnog radnika, tokom poslednje rekvalifikacije nezanemarljiv broj osuđenika ostao bez zaslužene grupe.

"Kada su istakli spisak osudjenih lica koja su dobila prvu i drugu klasifikacionu grupu primjećeni su dvostruki aršini. Dio zatvorenika je ostao bez grupe uz navođenje razloga koji nijesu određeni Pravilnikom o kućnom redu, a ti razlozi u prethodnim sjednicama nijesu bili smetnja u slučajevima osuđenih lica koja se danas nalaze na poluotvorenom odjeljenju Kazneno popravnog doma", tvrde osuđenici.

Oni su pozvali ministra pravde Duška Markovića da se "malo više osvrne i pozabavi statusom osuđeni lica".

Bonus video: