Osuđenici u bjelopoljskom zatvoru sijeku vene ako ne bude uslovnog odsustva

Kako "Vijesti" saznaju, radi se o trojici osuđenika koji izdržavaju višegodišnje jedinstvene zatvorske kazne pritisnuti novim krivičnim prijavama
106 pregleda 0 komentar(a)
zatvor Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
zatvor Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.05.2012. 09:28h

Nekoliko osuđenika koji borave u zatvorenom dijelu bjelopoljskog zatvora zaprijetilo je da će isjeći vene ukoliko im se ne omogući uslovni otpust.

Jedan od njih u telefonskom razgovoru prenio je "Vijestima" da se uslovni otpust omogućava nekim osuđenicima po protekciji te da je "nekoliko njih revoltirano takvim odnosom jer i oni ispunjavaju taj uslov".

"Ukoliko se ubrzo nešto ne riješi u vezi s našim otpusta isjeći ćemo vene a prethodno ćemo o tome obavijestiti sve relevantne institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava. Zaista je neprimjereno ovo što se sa nama čini, iako smo tokom boravka u zatvoru poštovali sva načela koja su propisana zakonom i nijesmo narušavali kućni red", kazao je sagovornik “Vijesti".

Kako "Vijesti" saznaju, radi se o trojici osuđenika koji izdržavaju višegodišnje jedinstvene zatvorske kazne pritisnuti novim krivičnim prijavama.

Njihov zahtjev za uslovni otpust upućen je prema Ministarstvu pravde i tokom naredne sedmice trebalo bi da stigne odgovor.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: