Otkazana Skupština Vodacoma

Skupština je pored ostaloga, trebalo da zvanično konstatuje ostavku koju je nedavo na mjesto u Bordu direktora Vodacoma podnio Miloš Dževerdanović iz Kotora, kao i da potvrdi mandat Žarku Jovićeviću koga je SO Kotor imenovala za svog novog predstavnika u Bordu
2 komentar(a)
Miloš DŽeverdanović, Foto: Vodacom
Miloš DŽeverdanović, Foto: Vodacom
Ažurirano: 11.09.2017. 11:43h

Administrativno-pravna situacija u Zajedničkom koordininacionom društvu za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda za Crnogorsko primorje, kompaniji Vodacom iz Tivta, dodatno se iskomplikovala nakon što danas, zbog nedostatka kvoruma, nije održana Skupština Vodacoma.

Skupština je pored ostaloga, trebalo da zvanično konstatuje ostavku koju je nedavo na mjesto u Bordu direktora Vodacoma podnio Miloš Dževerdanović iz Kotora, kao i da potvrdi mandat Žarku Jovićeviću koga je SO Kotor imenovala za svog novog predstavnika u Bordu.

Zanimljivo, Bord direktora Vodacima čiji je Dževerdanović formalno-pravno još v.d. predsjednik, prošlog ponedjeljka je jednoglasno donio odluku da Dževerdanovića imenuje za novog izvršnog direktora te državne firme čiji su osnivači Vlada Crne Gore i primorske opštine.

Dževerdanović međutim, još nije sjeo u fotelju izvršnog direktora na kojoj je kao v.d. i dalje glavna pravnica u toj firmi, Nada Krivokapić.

Ona je novinare obavijestila da sjednica Skupštine nije održana jer se na njoj nije pojavio dovoljan broj delegata, kao ni predsjednica Skupštine Željka Radak Kukavičić, zbog ranije preuzetih obaveza.

Radak Kukavičić koja je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore je pismom deponovala svoj glas o razriiješenju Dževerdanovića, verifikaciji mandata Jovićevića i izvještaju o finansijom poslovanju Vodacioma za 2016, što su bile tačke dnevnog reda zakazane sjednice Skupštine.

Budući da su se u zakazano vrijeme u prostorijama Vodacoma pojavili samo predstavnik Opštine Herceg Novi u Bordu direktora Mirko Čeprnić i predstavnik Opštine Tivat u Skupštini Vodacoma Vedran Božinović, sjednica Skupštine je otkazana do daljnjeg, a Krivokapić novinarima nije mogla reći kada će ona biti ponovno zakazana.

Diplomirani ekonomista Miloš Dževerdanović inače, na mjesto izvršnog direktora Vodacoma treba da dođe iz fotelje direktora Kulturnog centra u Kotoru, odakle je tog visokog fukcionera kotorske DPS, nedavno smijenila nova lokalna vlast predvođena Demokratama.

Bivši izvršni direktor Vodacoma Boris Vuković kojeg je Bord direktora predvođen Dževerdanovićem smijenio u septembru prošle godine a sudovi presudili da je ta odluka bila nezakonita, optužio je Dževerdanovića da je nezakonito izabran za čelnog čovjeka preduzeća jer je formalno-pravno kao predsjednik Borda direktora prošle sedmice sam za sebe glasao.

Vuković je prozvao Dževerdanovića i Krivokapićku da su lani navodno falsifikovali više službenih dokumenata Vodacoma, kako bi opravdali njegovu smjenu.

Zanimljivo je da Opština Tivat kao jedan od osnivača Vodacoma, iako ga je već odavno imenovala u svojoj lokalnoj SO, ne može verifikovati mandate svog člana Borda direktora Vodacoma Božidara Popovića, jer se u poslovodstvu državne firma koja vodi stotine miliona vrijedne poslove rekonmstrukcije i izgradnje kanalziacione infrastrukture na primorju, pravdaju čudnim razlozima da bi Bord u slučaju imenovanja Popovića, došao na šest članova, pa bi postojala mogućnost blokade njegovog rada.

Ovo sve zbog toga što Opština Bar već duže ne imenuje svog predstavnika koji bi popunio Statutom Vodacoma predviđenu sedmu poziciju u Bordu.

Bonus video: