Otvaranje daunhil sezone na Sutormanu

Staza na Sutormanu, duga ukupno 2.100 metara, atraktivna je prema ocjenama svih vozača iz okruženja
488 pregleda 0 komentar(a)
Priprema staze za biciklistički spust u baru, Foto: Privatna arhiva
Priprema staze za biciklistički spust u baru, Foto: Privatna arhiva

Prvi ovogodišnji primorski atraktivni daunhil-biciklistički spust, tradicionalno će biti održan na planini Sutorman kod Bara. U organizaciji Auto-moto biciklističkog kluba „Sutorman Bar”, očekuje se učešće četrdesetak vozača iz Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije.

"Iz domaćih klubova biće desetak vozača iz Bara , Kotora , Risna i Bijele. Zbog Svjetskog kupa koji se vozi u Mariboru, otkazale su nam reprezentacije Češke i Austrije. Trka je zakazana za nedjelju 21. april sa početkom u 13 sati, a subota 20. april je rezervisana za slobodne trenimge cijeli dan. U pripremi daunhila, upravo smo uz pomoć „Euromoxa“ okončali betoniranje zaobilaznice preko Ribnjaka , što će biti od koristi i za mještane", kazao je za „Vijesti“ predsjednik „Sutormana“ Aleksandar Trifunović Trifke, neumorni promoter ovog ekstremnog sporta u Crnoj Gori.

Staza na Sutormanu, duga ukupno 2.100 metara, atraktivna je prema ocjenama svih vozača iz okruženja, koji su se do sada na njoj oprobali-obiluje opasnim spustovima i visokim skakaonicama, i rađena je po uzoru na evropske daunhil staze.

Vozi se pet treninga u subotu, a u nedjelju su prvo kvalifikacije, a potom i glavna trka. Daunhil se boduje na vrijeme koje mjeri hrono služba iz Nikšića. Trka će moći da se prati uživo i preko aplikacije www.brzina.me. Pored barskog, ove godine će daunhil u Crnoj Gori biti vožen i na Žabljaku, kao i na novoj stazi u Risnu.

Bonus video: