Otvoren 30. Nautic Show, najskuplji brod 1,8 miliona eura

Najveći brod na sajmu je 18,3 metara dugi katamaran francuskog proizvođača "Sunreef" koji košta 1,5 miliona eura
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2012. 13:49h

Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju "Nautic Show" koji su organizovali marina Porto Montenegro i kompanija "Jadranski sajam" okupio je 30-ak izlagača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije.

U sjevernom dijelu tivatske marine oni su, u moru i na kopnu prikazali oko 30 plovila, od najmanjih gumenjaka, preko glisera, rekreativnih i regatnih jedrilica, do motornih brodova, jedrilica-krstaša, katamarana i velikih brzih radnih RIB-ova.

Najveći brod na sajmu je 18,3 metara dugi katamaran francuskog proizvođača "Sunreef" koji košta 1,5 miliona eura, a najskuplja je jedrilica-krstaš tipa „Contest 62“ koja košta 1,8 miliona eura. Oba plovila uz novu jedrilicu tipa "Hanse 495", izložila je tivatska kompanija „Avel Yachting“.

"Veliko je zadovoljstvo što Tivat ulazi na mapu sajamskih gradova i to sa najprestižnijom manifestacijom – Sajmom nautike. To je šansa preduzetnim ljudim iz Crne Gore da sagledaju prilike na tržištu i da u svemu tome i oni nađu šansu", kazao je gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš, otvarajući Sajam.

Pored brodova, izloženi su i brodski i vanbrodski motori, navigaciona i druga brodska oprema, hemijska sredstva za njegu plovila, pontoni, travel liftovi, te ponuda čarter kompanija, servisera, osiguratelja i izdavača nautičkih magazina i pulikacija.

Među brendovima zastupljenim na "Nautic Show"-u u Tivtu su Lagoon, Sunreef, Contest, Bavaria, Hanse, Pearl Sea, Luca Brenta, Ribeye, Cantieri Estensi, Volvo Penta, MTU, Sole Diesel, Yamaha, Honda, Sea Jet, Jenneau, X yachts, Vailant, Sessa, Beneteau i drugi, a svoj proizvodni program plovila, odnosno opreme za more izložili su i domaći proizvođači “Navar” i “Una” iz Tivta.

Među posjetiocima Nautic Show-a na otvaranju bile su i mnoge poznate ličnosti iz političkog, privrednog i svijeta zabave, kao i diplomatski predstavnici nekoliko država.

Najviše pažnje i simpatija pobrala je ambasadorka SAD Su Kej Braun koja je sa interesovanjem obišla sve štandove i izložena plovila ne krijući oduševljenje lijepim ambijentom Boke i “poslovnim prilikama koje ovakva manifestacija pruža”.

Galerija

Bonus video: