Otvoren Praznik mimoze, Gojković poručio: "Domišljati smo, sezona može trajati cijelu godinu"

Metin Guvener, član Borda direktora Azmont Investmenta, koji je finansirao koncert Joksimovića poručio je da je uvjeren u odličnu dalju saradnju kompanije koju predstavlja i Herceg Novog , a završio je riječima "jedan smo tim i jedno srce"
0 komentar(a)
Praznik Mimoze, Foto: Slavica Kosić
Praznik Mimoze, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.02.2015. 20:33h

Uz prigodan program u kome su učestvovale mažoretke, Gradska muzika Herceg Novi i Mjesna muzika Đenović večeras je na glavnom gradskom trgu zvanično otvoren 46. Praznik mimoze.

"Herceg Novi je grad sunca, cvijeća, skalina, festivala, slikara, pisaca, umjetnika....grad iz koga je davne 1969. godine krenuo prvi karavan mimoze i do danas nije zaustavljao. Februar je bio mjesec kada su svi primorski gradovi tonuli u zimski san, a Herceg Novi feštao. I pokazao je da smo domišljati i da sezona može trajati cijelu godinu", kazao je večeras otvarajući Praznik predsjednik opštine Nikola Nikša Gojković .

"Herceg Novi je i gostoljubiv grad, grad nasmijanih i vedrih ljudi, grad budućnosti, način života i ugao gledanja na stvari....grad koji živi u sve tri dimenzije vremena i na svim stranama svijeta u dušama ljudi koji ga vole, rasutih po svim kontinentima", istakao je Gojković.

Metin Guvener, član Borda direktora Azmont Investmenta, koji je finansirao koncert Joksimovića poručio je da je uvjeren u odličnu dalju saradnju kompanije koju predstavlja i Herceg Novog , a završio je riječima "jedan smo tim i jedno srce".

Na trgu je u toku je koncert regionalne pop zvijezde Željka Joksimovića.

U okviru Praznika mimoze sutra će na hercegnovskoj rivijeri biti organizovana Fešta od mimoze, ribe i vina –najmasovnija pučka svečanost Praznika mimoze, na hercegnovskoj rivijeri.

Očekuje se dolazak oko 15 hiljada posjetilaca. Vrijedne domaćice će na 12 vatri na plažama pržiti oko 1.300 kg ribe koje će besplatno dijeliti posjetiocima.

Na više punktova biće točeno oko 1.000 litara vina i isto toliko piva koje su donirale Plantaže iz Podgorice i Trebjesa iz Nikšića.

Nabavljeno je oko 500 kilograma kvalitetnog cvijeta mimoze koja će biti dijeljena gostima.

Sjutra veče će biti održan maskenbal u Mediteranskom centru Instituta Igalo, a do kraja februara biće organizovano preko 50 kulturnih, muzičkih, zabavnih i sportskih programa.

Bonus video: