Otvoreno skijalište Savin kuk: Snijega nema, Popović mu se nada

Ovogodišnjim cjenovnikom, jednodnevni ski pas za odrasle tokom januara, umjesto prošlogodišnjih 12 koštaće 15 eura
244 pregleda 6 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.12.2015. 13:08h

Kako je prethodno najavljeno, skijalište Savin kuk danas je počelo sa radom. Snijega nema da bi se moglo skijati a najveći dio ski infrastrukture će, uprkos tome, raditi, sopštio je izvršni direktor u DOO Turistički centar "Durmitor" Miloš Popović.

"U pogonu će biti 3,8 kilometara staza prema kojim gravitiraju uspinjača dvosjed "Savin kuk I", tri ski lifta i bebi lift. Otvoreni su i ugostiteljski objekti "Durmitorsko sijelo", "Montana" i "Oro". Završena je i nova poslovna zgrada, a u odmakloj fazi je izrada garaža za snjegotabače. Uspinjača "Savin kuk II" nije završena i neće biti u funkciji. Razlog je kašnjenje u tenderskoj proceduri zbog nemogućnosti dopreme opreme neophodne za ugradnju i stavljanje u pogon ove žičare", kaže Popović i dodaje da su novine u ovogodišnjoj ponudi staza za šetnju na krpljama od skijališta do Crnog jezera duga 6,8 kilometara i staza za nordijsko skijanje u podnožju skijališta.

Savin kuk nema uređaje za vještačko osnježavanje staza, a Popović se nada sniježnim padavinama.

Takva očekivanja su i kod predsjednika Opštine Žabljak Veselina Vukićevića koji kaže da je lokalna uprava obavila sve počev od urednog vodosnadbijevanja, higijene, napajanja električnom energijom i spremnom mehanizacijom za čišćenje snijega.

Ovogodišnjim cjenovnikom, jednodnevni ski pas za odrasle tokom januara, umjesto prošlogodišnjih 12 koštaće 15 eura. Tokom februara i marta poskupio je sa deset na 13 eura. I dvodnevni ski pas u januaru poskupio je sa 20 na 25 eura. Uveden je poludnevni ski pas koji u januaru košta deset a u naredna dva mjeseca po osam eura. Skijanje za djecu poskupilo je sa šest na osam eura odnosno šest u februaru i martu.

Noćno skijanje, kao i prošle godine koštaće šest eura. Uveden je desetodnevni ski pas koji u januaru košta 100 a u naredna dva mjeseca po 80 eura. Petodnevni, takođe novina u cjenovniku košta 40 eura. Sedmodnevni, kao i prošle godine 70 odnosno po 60 u drugom i trećem mjesecu. Sezonski ski pas je pojeftinio pa će umjesto 230 koštati 150 eura dok je za domicilno stanovništvo 100 eura. Kao i prošle godine, djeca sa Žabljaka i nacionalni reprezentativci moći će besplatno da skijaju.

Bonus video: