Ovako izgleda avanturistički park "Gorica"

„Crvena i crna staza, koje su fizički zahtjevnije, moći će da se koriste od sljedeće nedelje, dok su plava, zelena i žuta staza otvorene, istakao je Arko Pepić iz kompanije „Explorer“
1472 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2016. 17:25h

Podgoričani i posjetioci koji uživaju u prirodi od danas mogu da se bave fizičkim aktivnostima i u avanturističkom parku „Gorica“. Park je simbolično otvoren na Svjetski dan turizma.

Otvaranje parka obilježilo je takmičenje 32 ekipe od pet članova, podjeljenih u tri starosne grupe. Nagrade su osvojile po tri ekipe uzrasta od 10 do 15 godina, od 16 do 45, i preko 45 godina, a odabrana je i najšarmantnija i najveselija ekipa.

„Crvena i crna staza, koje su fizički zahtjevnije, moći će da se koriste od sljedeće nedelje, dok su plava, zelena i žuta staza otvorene, istakao je Arko Pepić iz kompanije „Explorer“.

Svjetski dan turizma ove godine je obilježen kampanjom „Turizam za sve“, a otvaranju prvog podgoričkog avanturističkog parka prisustvovao je i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

„Svaki turista koji dođe u Podgoricu, ili neki drugi grad, treba da ima dobar smještaj, dobru dostupnost, ali mora da ima veliki broj sadržaja koji mu obezbjeđuju da mu dan bude ljepši, a da mi kao država i lokalna samouprava obezbijedimo dodatni profit, prihode koji su vezani za infrastrukturu, obrazovanje i zdravstvo“, saopštio je Gvozdenović.

Cilj manifestavije je pored ostalog bio i da ukaže na značaj aktivnog odmora i uživanja u prirodi u turističkoj ponudi Crne Gore.

„Ovdje nije bila samo Podgorica, već cijela Crna Gora... Želim da se ovakvi događaji i dani omasova i da se češće okupljamo u ovakvim avanturističkim parkovima, neka ovo bude naš stil života i neka forme aktivnog odmora prevladaju u turističkoj ponudi Crne Gore“, poručila je direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić ocijenila je da se Crna Gora nalazi na pravom putu da postane elitna turistička destinacija.

„Zadovoljstvo je da u glavnom gradu imamo jedno ovakvo izletište koje je obogatilo ponudu grada“, dodala je Radak Kukavičić.

Cijene usluga u parku biće poznate javnosti od petka.

Galerija

Bonus video: