Ovo su kandidati za ombudsmana: Na listi Jasavić, Vučinić, Lacmanović...

Ombudsmana bira Skupština Crne Gore, na predlog predsjednika države
6627 pregleda 15 komentar(a)
Kandidatkinja: Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Kandidatkinja: Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.10.2019. 18:02h

Azra Jasavić, Jelena Ružičić, Nebojša Vučinić, Nikola Belada, Radenko Lacmanović, Siniša Bjeković, Valentina Radulović Šćepanović i Zdenka Perović su kandidati za novog zaštitnika ljudskih prava i sloboda (ombudsman).

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, na Javni poziv za predlaganje kandidata za zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, koji je raspisao predsjednik Crne Gore, 1. septembra 2019. godine, a koji je bio otvren do 27. septembra 2019. godine, dostavljeno je deset obrazloženih predloga, od kojih dva kao nepotpuni nijesu razmatrani.

"Na osnovu potpunih i blagovremenih predloga dostavljenih od strane zainteresovanih stručnih i naučnih institucija i nevladinih organizacija, čija je osnovna djelatnost zaštita ljudskih prava i sloboda, objavljujemo listu kandidata za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore. O održavanju najavljenih konsultacija, ovlašćeni predlagači kandidata za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, biće uredno obaviješteni", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Ombudsmana bira Skupština Crne Gore, na predlog predsjednika države.

Dosadašnji ombudsman Šućko Baković ispunio je uslove za starosnu penziju.

Bonus video: