Pacijente u Dječijoj bolnici primaju tek diplomirani ljekari

Aktom o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta Kliničkog centra CG propisano je da u Institutu za bolesti djece, mogu raditi samo specijalisti pedijatrije
70 pregleda 2 komentar(a)
Dječija bolnica, Foto: Luka Zeković
Dječija bolnica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.07.2014. 06:38h

Na prijemnom odjeljenju Dječje bolnice u Podgorici male pacijente, koje pedijatri šalju u bolnicu, pregledaju tek diplomirani ljekari, umjesto specijalista pedijatrije. Iako je zdravstvena inspekcija već dva puta utvrdila nepravilnosti, ta praksa se dalje nastavlja, potvrđeno je “Vijestima".

Aktom o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta Kliničkog centra CG propisano je da u Institutu za bolesti djece, mogu raditi samo specijalisti pedijatrije.

“Tokom kontrole 23. aprila i 19. maja 2014. godine u prijemnoj ambulanti Instituta za bolesti djece utrđeno je da su u momentu inspekcijskih nadzora dva klinička doktora vršila zdravstvenu djelatnost. S obzirom na to da je propisano da ljekarsku djelatnost može vršiti samo 'ljekar specijalista pedijatrije', inspektor je zabranio rad zatečenim doktorima u prijemnoj ambulanti sve dok ne steknu zvanje ljekara specijaliste pedijatrije”, piše u odgovoru “Vijestima” iz Uprave za inspekcijske poslove.

Prema informaciji “Vijesti”, inspektor je 23. juna ponovo posjetio Institut, ali je tada sve bilo po propisima.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 2. jul

Bonus video: