Pada fasada sa milionskog objekta opštinske administracije u Mojkovcu

U mojkovačkoj lokalnoj upravi, međutim, tvrde da su svi radovi na tom objektu odrađeni kvaliteno
97 pregleda 15 komentar(a)
fasada Mojkovac, Foto: Čitalac reporter
fasada Mojkovac, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 12.02.2016. 20:24h

Nekvalitetno je urađena nova zgrada za opštinsku administraciju u Mojkovcu, uprskos tome što je izgradnja tog objekta koštala 1.350.000 eura.

To tvrdi čitalac “Vijesti”, koji je poslao i fotografije na kojima se vidi da su već otpale daske sa jednog dijela fasade.

“Novosagrađeni objekat Opštine otvoren je na katolički, a počeo je da se ruši na pravoslavni Božić. Kako je krenulo, za Vaskrs će morati da se isele iz te zgrade, a uložili su u nju 1,35 miliona eura”, napisao je čitalac.

U mojkovačkoj lokalnoj upravi, međutim, tvrde da su svi radovi na tom objektu odrađeni kvaliteno, a da je to potvrđeno i pri tehničkom prijemu zgrade, krajem decembra.

Tehnički pregled, kako je kazao seketar za uređenje prostora Jović Marković, obavio je Institut za razvoj i istraživanja u oblasti zaštite na radu iz Podgorice.

Rekao je da su daske sa fasade odvaljene tokom nevremena.

“Tehničkim pregledom ustanovljeno je da su radovi izvedeni kvalitetno i u skladu sa građevinskom dozvolom i tehničkom dokumentacijom. Nakon toga izdata je upotrebna dozvola. Istina je da su se zbog jakih udara vjetrova, odvalile nekolike fasadne daske sa zapadne strane objekta, o čemu je odmah obaviješten izvođač radova. Prema njegovim riječima, izvođač radova je pripremio nove daske za fasadu i one će biti postavljene do kraja sedmice.

Bonus video: