"Panorama" je komercijalna TV, logično je da naplaćujemo usluge

"RTV "Panorama" je medij građana Pljevalja. Njeni radnici ne otimaju novac ni od koga"
3 komentar(a)
TV Panorama, Foto: Goran Malidžan
TV Panorama, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 09.07.2012. 18:53h

Povodom tekstova “Vukovićeva riječ kao ugovor” i “Alija falsifikovao potpis” koji su objavljeni u “Vijestima” 8.06. i 06.07. renagovali su iz RTV “Panorama”. Iz te televizije tvrde da iza tekstova stoje bivši radnici, a pisani su tendenciozno sa željom da tu medijsku kuću što više oblate.

"Na prvi napis nijesmo reagovali, jer su komentarisane sudske presude koje nisu bile izvršne i nije bio doveden postupak do kraja, što je krajnje neprofesionalno. Presude su postale pravosnažne i možemo komentarisati i demantovati napise u vašem listu koji se odnose na RTV “Panoramu”.

RTV je komercijalni medij i sve svoje usluge nastojimo da naplatimo. To je naš jedini izvor prihoda. Nismo na budžetu opštine, nemamo dotacija, a imamo iste obaveze prema radnicima, agencijama, državi, kao i svi drugi mediji. Što tražimo da nam se rad plati vaš dopisnik smatra skandalom, a vi to objavljujete na naslovnoj strani.

Vukovićeva riječ kao ugovor: Za prenos presa 4 eura po minutu >>>

RTV "Panorama" je mnogo prije od lokalnog servisa RTV “Pljevlja” počela da emituje program. Signal radija čuje se i van granica opštine. TV signalom je pokrivala preko 90 odsto teritorije opštine (da nije kablovske mreže gledaoci ne bi mogli gledati program RTV Pljevlja) i zbog toga naše usluge lokalna uprava je koristila i prije Filipa Vukovića, a nadam se da će koristiti i dalje. Te usluge su i tada fakturisane i naplaćivane.

Presuda da je osnivač i vlasnik RTV “Panorame“ falsifikovao aneks ugovora nije tačna. Sudiji je prezentovan aneks ugovora sa originalnim potpisom radnika. Sam aneks ugovora nema nikakve veze sa ld radnika kako se to navodi

Da raspolažu građani Pljevalja parama koje im opština uzima mi bi dobijali znatno više sredstava za rad od lokalnog javnog servisa, jer je naš program sadržajniji, raznovrsniji i uravnotežen. Presuda da je osnivač i vlasnik RTV “Panorame“ falsifikovao aneks ugovora nije tačna. Sudiji je prezentovan aneks ugovora sa originalnim potpisom radnika. Sam aneks ugovora nema nikakve veze sa ld radnika kako se to navodi , već se odnosi na uslove rada i nije od tog aneksa ugovora mogao biti materijalno oštećen radnik, niti je RTV “Panorama” mogla imati neku materijalnu korist, pa je i falsifikovanje besmisleno.

Tačnost ovih navoda inspektori rada iz Mojkovca i Žabljaka u svojstvu svjedoka tužitelja, svojom izjavom potvrdili su. I pored tih dokaza izrečena je uslovna kazna, pa stoga tvrdimo da je kupljena presuda.

Alija Lujinović nije jedini građanin Crne Gore koji je osuđen a nije kriv, i pored neoborivih argumenata u svojoj odbrani koje je priložio sudu. Sve je ovo sastavni dio kampanje koja se vodi prema našoj medijskoj kući.

RTV "Panorama" je medij građana Pljevalja. Njeni radnici ne otimaju novac ni od koga, već poštenim i profesionalnim radom obezbjeđuju sredstva za rad i lične dohotke. Naša profesionalnost, objektivnost i stečeno povjerenje kod gledalaca i slušalaca smetaju zlonamjernim pojedincima, a nama daju snagu da istrajemo”, zaključuje se u reagovanju koje je potpisala direktor Hasena Lujinović.

Bonus video: