Parking kod Milenijuma ukinut, kola parkiraju na travi u parku

Zakon predviđa da za parkiranje na zelenoj površini fizičko lice plaća kaznu od 100 eura, dok pravno lice mora platiti 1.000 eura
222 pregleda 4 komentar(a)
parkiranje Milenijum, Foto: Luka Zeković
parkiranje Milenijum, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.09.2017. 20:09h

Nakon što je parking u Bulevaru Stanka Dragojevića, na prostoru nekadašnje kasarne „Morača“ zatvoren zbog izgradnje podzemne garaže, vozači svoje automobile parkiraju u dijelu ograđenog Njegoševog parka.

Dio ograde, preko puta zgrade Ujedinjenih nacija, uklonjen je, te brojni vozači biraju da se parkiraju na toj lokaciji.

Zbog velikog broja automobila, nije rijetka pojava da su automobili parkirani duboko u zelenilu parka.

Kompanija „Fab live“ je sa radovima u Bulevaru Stanka Dragojevića počela u aprilu ove godine, a zbog uklanjanja većeg parking prostora, vozači su primorani da parkiraju vozila na mjestima udaljenijim od centra grada.

Za kažnjavanje vozača zbog parkiranja na zelenoj površini nadležna je Komunalna policija. „Vijesti“ nisu dobile konkretan odgovor na ranije upućeno pitanje, da li je i koliko kazni izdato pojedincima zbog parkiranja na zelenilu u Njegoševom parku. Istaknuto je da komunalni policajci svakodnevno vrše komunalne nadzore u cilju suzbijanja parkiranja vozila na zelenim i drugim javnim površinama, na teritoriji Podgorice i gradskih opština.

Prema Zakonu o komunalnim djelatnostima za nepropisno parkiranje na zelenoj površini, fizičko lice predviđena je kazna u iznosu od 100 eura, dok za isti prekršaj pravno lice mora platiti 1.000 eura, odgovorno lice 100 eura, a preduzetnik 200 eura.

Bonus video: