Pas ostavljen da ugine u mukama - Vijesti.me
DOJUČERAŠNJI LJUBIMAC ZAVRŠIO U KONTEJNERU

Pas ostavljen da ugine u mukama

Teško povrijeđenog psa uspavao veterinar kod kojeg ga je poveo aktivista za prava životinja, nakon što je cvilio zamotan u kesu

Pas
Pas (Foto: Privatna arhiva)

Aktivista za prava životinja Agron Žabelji u kontejneru u Baru je pronašao teško povrijeđenog psa, koji je morao biti uspavan jer mu je slomljena kičma.

Žabelji je “Vijestima” ispričao da je psa pronašao zamotanog u plastičnu kesu i da je u kontejner bačen da “izdahne u mukama”. On tvrdi da je  pas  bio “u jednom barskom domaćinstvu desetak godina”.

“Izgleda da ga je na ulici udario automobil. Nakon toga, završio je zamotan u plastičnu kesu i bačen u kontejner. Moja žena ga je čula kako cvili i zavija, došli smo, izvadili ga iz kese i odmah poveli veterinaru”, kaže Žabelji, učesnik brojnih akcija za zaštitu životinja.

On je ispričao da je veterinar konstatovao da je psu slomljena kičma, zbog čega su bili primorani da ga uspavaju. Žabelji ističe da je takvo ponašanje bivšeg vlasnika nehumano i izuzetno loš primjer nebrige o psima: “Ako je  pas  već morao da umre, a bio je toliko kod njih, zašto ga oni nijesu uspavali, nego ga ovako bacaju kao da je polomljena stvar, a ne živo biće”. Žabelji je rekao da se obratio “Vijestima“ sa željom da ukaže na “izuzetno nehuman odnos jednog sugrađanina prema svom ljubimcu”.