Pavićević: Generalni direktor RTCG da bude nezavisan

“Očekujem da bude profesionalan, da bude samostalan u svim ovlašćenjima, da bude kooperativan i podstiče timski rad, kao i da nastavi sa pozitivnom trendom poboljšanja informativnog programa i sprovođenja programsko-produkcionog plana, pogotovo dječjeg, naučnog, dokumentarnog i ostalih programa, kojima nije bilo posvećeno dovoljno pažnje u prethodnom periodu”, kazao je Tomić “Vijestima”
69 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Luka Zeković
Vladimir Pavićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.02.2017. 21:03h

Predsjednik Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Vladimir Pavićević očekuje da novi generalni direktor Javnog servisa bude profesionalan i nezavisan od bilo čijih uticaja.

“Očekujem da to bude osoba koja će imati iskustvo na poslovima u vezi sa menadžmentom u medijima, nezavisna od bilo čijih uticaja, sa spremnošću da preuzme odgovornost i koja će imati i potrebnu odlučnost i potreban senzibilitet za donošenje odluka i za kreiranje zdravih međuljudskih odnosa”, saopštio je Pavićević “Vijestima”.

Smatra da prvi čovjek RTCG treba da na najbolji način uspostavi organizaciju rada svih poslovnih jedinica i sektora, odnosno da kreira radnu atmosferu u kojoj će se cijeniti rad i obezbijediti uslove zaposlenima da svoj posao obavljaju u skladu sa profesionalnim standardima. On će to, tvrdi, procijeniti na osnovu referenci, dosadašnjeg radnog angažmana, prijedloga programa rada i razvoja RTCG i utiska koji kandidat ostavi tokom intervjua sa članovima Savjeta. Za člana Savjeta Igora Tomića takođe će biti važno da budući generalni direktor ima iskustvo u novinarstvu, ali je poželjno da ima znanja i upravljanju javnim servisima.

“Očekujem da bude profesionalan, da bude samostalan u svim ovlašćenjima, da bude kooperativan i podstiče timski rad, kao i da nastavi sa pozitivnom trendom poboljšanja informativnog programa i sprovođenja programsko-produkcionog plana, pogotovo dječjeg, naučnog, dokumentarnog i ostalih programa, kojima nije bilo posvećeno dovoljno pažnje u prethodnom periodu”, kazao je Tomić “Vijestima”.

Pavićević od generalnog očekuje da, prije svega, sprovede proces digitalizacije RTCG do kraja kao i sve potrebne komplementarne projekte: “Takođe očekujem da svi programski formati budu unaprijeđeni i što je najvažnije, da građani budu zadovoljni i da imaju povjerenje u svoj Javni servis”.

Tomić takođe smatra da su ove stvari važne, ali takođe, smatra da bi želio da se generalni direktor pozabavi kadrovskim pitanjima, odnosno da ima plan kako da ojača radnu snagu RTCG.

Bonus video: