Pavićević: Policija maksimalno posvećena suzbijanju maloljetničke delikvencije

"CB Podgorica spreman je da svojim punim ljudskim i materijalnim kapacitetima stane na put svim vidovima maloljetničkog prestupništva, prije svega preventivnim, a zatim i represivnim djelovanjem", naglasio je Pavićević
1272 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od sastanaka, Foto: Uprava policije
Sa jednog od sastanaka, Foto: Uprava policije

Odgovor na vršnjačko nasilje i devijantna ponašanja maloljentnika biće sistemski i koordniran, poručeno je sa sastanaka rukovodstva Centra bezbjednosti (CB) Podgorica sa direktorima podgoričkih osnovnih i srednjih škola.

Sastanci su, kako je saopšteno iz Uprave policije, održani protekle nedjelje, u cilju unaprjeđivanja i intenziviranja saradnje na prevenciji i suzbijanju svih oblika vršnjačkog nasilja i drugog devijantnog ponašanja maloljetnika.

Navodi se da je rukovodstvo CB Podgorica, nakon sagledavanja postojećeg stanja maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja, posebno u školama, preduzelo potrebne korake iz svoje nadležnosti, shodno čemu je sačinjen Plan rada za ovu školsku godinu.

Načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević kazao je da je policija maksimalno posvećena radu na suzbijanju maloljetničke delikvencije.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu prioritet će biti intenziviranje saradnje sa školama i nadležnim institucijama u cilju sveobuhvatnog i koordniranog odgovora na sve oblike devijantnog ponašanja maloljetnika.

"CB Podgorica spreman je da svojim punim ljudskim i materijalnim kapacitetima stane na put svim vidovima maloljetničkog prestupništva, prije svega preventivnim, a zatim i represivnim djelovanjem", naglasio je Pavićević.

Kako su kazali iz Uprave policije, sagledavanje konkretnih problema, razmjena informacija i predlozi koji su iznijeti na održanim sastancima nastavak su saradnje policije i škola u Podgorici a ona će u narednom periodu biti dodatno osnažena kako bi se učnio korak više u prevenciji te pojave.

Učesnici sastanaka su pozitivno ocjenili saradnju sa službencima CB Podgorica i iskazali spremnost za dalje pronažanje efikasnih preventivnih rješenja.

Zaključeno je da slijedi dalja aktivnija saradnja kroz svakodnevne kontakte, kako sa rukovodstvima i stručnim službama škola, tako i sa savjetima roditelja i đačkim parlamentima, uz aktivnije angažovanje Centra za socijalni rad.

Bonus video: