Pavićević: Zasluge za nagradu "Oktoih" pripadaju svima od osnivanja Gimnazije

312 pregleda 2 komentar(a)
Slavica Pavićević, Foto: Jelena Jovanović
Slavica Pavićević, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.01.2015. 14:45h

Najznačajnije priznanje u oblasti obrazovanja "Oktoih" obradovalo je kolektiv danilovgradske Gimnazije, koja je jedan od dobitnika te nagrade za 2014. godinu. Direktorica Slavica Pavićević kazala je da nagrada pripada nastavnom kadru i svim zaposlenima u Gimnaziji, od kada škola postoji.

"Za ovo priznanje zaslužni su svi koji su radili u Gimnaziji od njenog osnivanja, nastavni kadar, svi bivši direktori i sadašnji, ne mogu da neutrališem svoju zaslugu. Mislim da sam više zaslužnija kao dugogodišnji profesor te škole malo manje kao direktor, jer nastava je prioritet u svakoj obrazovnoj ustanovi. Zasluge za priznanje pripadaju i učenicima i roditeljima", kazala je Pavićević.

Danilovgradska Gimnazija osnovana je 1970. kao područno odjeljenje Gimnazije “Slobodan Škerović”, a tri godine kasnije počela je da radi kao samostalan obrazovni centar.

U sadašnjoj zgradi radi od 1984. godine.

Nagrada "Oktoih", kao najviše odličje za doprinos unapređivanju obrazovno-vaspitnog rada, odanost i posvećenost nastavničkom pozivu ustanovljena je 1970. godine.

Bonus video: