Pavićevićima neophodna pomoć: Danilovgrađanin sa troje djece živi u nekadašnjoj štali

Ko je u prilici da pomogne novčano, to može učiniti na žiro račun kod CKB-a na ime Gorana Pavićevića broj br.racuna 510-0000001168114-17 Filijala 97-55101 Danilovgrad
2494 pregleda 3 komentar(a)
Pavićevići ispred objekta u kojem žive, Foto: Banka hrane
Pavićevići ispred objekta u kojem žive, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 12.04.2019. 11:45h

Banka hrane pozvala je građane i preduzeća da pomognu samohranom ocu troje djece Goranu Pavićeviću iz Danilovgrada.

“Pavićević sam odgaja sinove od 7,13 i 14 godina. Oskudna i trošna kuća u kojoj žive u mjestu Međice je prije njihovog useljenja bila staja za krave. Sada u njoj živi četvoročlana porodica u teškim uslovima. Zbog loših odnosa sa suprugom došlo je do razvoda, a djeca su pripala majci. Goran je uspijevao da im plaća stan u Podgorici, ali mu supruga nije dozvoljavala da viđa djecu”, saopštili su iz Banke hrane

Navode da je zbog loše brige o djeci sud promijenio odluku i povjerio ih ocu na staranje i vaspitanje.

“Dok su djeca bila sa majkom, primali su socijalnu pomoć. Onoga momenta kada su djeca data ocu na starateljstvo, socijalna pomoć je ukinuta. Goran živi na porodičnom imanju. S obzirom na to da podjela imanja među naslednicima nije zakonski već samo usmeno završena Goran nema svoju imovinu i nije jasno zašto ne može da prima socijalnu pomoć. Zašto njegova djeca nemaju pomoć od države kada veoma teško žive? Nikada nije tražio pomoć ni od koga. Trudio se da od svog teškog rada prehrani djecu. Sa pozajmljenom šegom i starom „nivom” odlazi u šumu, ne bi li svojoj djeci zaradio koru hljeba. Stanje u kući u kojoj žive je haotično. Nemaju osnovne uslove za život. Kuća je nemalterisana, stolarija skroz propala, patosi su u fazi raspadanja, a djeca nemaju krevete”, kazali su iz Banke hrane.

Navode imaju dvije fotelje na kojima spavaju, da ormani ne postoji, da nemaju ni električni šporet...

Ko je u prilici da pomogne novčano, to može učiniti na žiro račun kod CKB-a na ime Gorana Pavićevića broj br.racuna 510-0000001168114-17 Filijala 97-55101 Danilovgrad.

Ukoliko neko želi da donira namještaj, to može preko Banke hrane koja će ih povezati sa porodicom. Djeci je potrebna i hrana, odjeća, obuća broj 31, 41 i 42.

“Djeca su više gladna nego sita. Oni se čak i sami potrude da rade za dnevnicu i daju je ocu kako bi kupio hranu”, kažu iz Banke hrane.

Bonus video: