Pavlović: Oni nijesu naše kolege

Opštini bismo sugerisali da se obrate i mentorima ovih tzv taksista
55 pregleda 1 komentar(a)
Taksisti Budva, Foto: Vuk Lajović
Taksisti Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.07.2017. 19:10h

Strukovni sindikat taksista Crne Gore zvanično se ogradio od ponašanja dijela taksi prevoznika iz Budve i dao punu podršku aktivnostima lokalne uprave Tivat da uvedu red u obavljanje taksi prevoza u tom gradu, pogotovo sa tivatskog aerodroma.

Dio budvanskih taksita već duže vrijeme protestuje i prijeti blokadom Jadranske magistrale i aerodroma Tivat ukoliko im se ne omogući da uzimaju putnike sa tivatske vazdušne luke.

Oni smatraju da na to imaju pravo po članu 57 Zakona o prevozu drumskom saobraćaju, dok su iz Komunalne inspekcije i Komunalne policije Opštine, i Ministrarstva saobraćaja upozorili da tu problematiku reguliše član 63 istog zakona koji taksistima iz jedne opštine zabranjuje da uzimaju putnike i započinju vožnju na terotoriji druge opštine koja im nije izdala licencu.

“Dužni smo da obavijestimo građane i pojasnimo nadležnima iz Opštine Tivat da pomenuti taksi prevoznici iz Budve koji prijete blokadom aerodruma nisu naše kolege i nisu članovi Strukovnog sindikata taksista Crne Gore. Nažalost, nisu se predstavili pa ne znamo ni jesu li oni uopšte taksisti”, saopštio je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović .

On je istakao da Strukovni sindikat “podržava rad nadležnih u Opštini Tivat i poziva i nadležne u drugim opštinama da se ugledaju na njih i da konačno počnu da poštuju zakone ove države jer su za to plaćeni i to na žalost, iznad svih prosjeka.”

“Opštini Tivat bismo sugerisali da se obrate i mentorima ovih takozvanih taksista, koji bi trebalo da pometu prvo svoje dvorište”, zaključio je Pavlović u reagovanju.

Bonus video: