Pejović: Barani, povedite računa o čistoći grada

Pejović je naglasio da će građani tako izbjeći novčane kazne koje će Služba komunalne policije izricati "svima koji budu zatečeni da deponuju otpad van posuda predviđenih za odvoz smeća”
536 pregleda 3 komentar(a)
Stevo Pejović, Foto: Komunalna policija Bar
Stevo Pejović, Foto: Komunalna policija Bar
Ažurirano: 21.09.2018. 12:04h

Vršilac dužnosti načelnika barske Komunalne policije Stevo Pejović uputio je danas javni apel građanima da prije odlaganja kabastog i drugog otpada kontaktiraju DOO “Komunalne djelatnosti” i sa njima dogovore termin preuzimanja tog otpada. Pejović je naglasio da će građani tako izbjeći novčane kazne koje će Služba komunalne policije izricati "svima koji budu zatečeni da deponuju otpad van posuda predviđenih za odvoz smeća”.

On je dodao da je ova služba sprovela pojačani komunalni nadzor zauzimanja javnih površina na teritoriji opštine Bar tokom kojeg je na 72 lokacije konstatovano deponovanje kabastog, građevinskog, organskog i drugog otpada van kontejnera.

"Time je stvorena ružna slika komunalne higijene grada. U narednom periodu pojačaćemo komunalni nadzor na lokacijama gdje je primijećeno da se odlaže komunalni otpadsuprotno Odluci o komunalnom uređenju grada, a prema počiniocima izricaćemo prekršajne naloge u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima . U cilju zaštitu javnihpovršina oko Zelene pijace ,kao i do sada, oduzimaćemo robu od lica koja se bave nelaglnom prodajom", najavio je Pejović.

On je zamolio vlasnike putničkih motornih vozila u ulici “24 novembar” ispred “Kongrapovih” zgrada i Pristanskih lamela, koji ih parkiraju sredinom kolovozne trake, da od 22. septembra koriste novi uređeni parking sa 136 mjesta i šest parking prostora predviđenih za OSI , koji je obilježen horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Tako će, dodao je ,biti izbjegnuto uklanjanje nepropisno parkiranih vozila“paukom” i izdavanje prekršajnih naloga komunalnih policajaca.

"Kontrolom javnih parkirališta, naši službenici su konstatovali da je u širem centru grada ostavljeno 70 havarisanih i neregistrovanih putničkih motornih vozila, na kojima su urednoostavljeni pozivi za stranku. U predviđenom roku se odazvalo 15-ak vlasnika koja su vozila uklonila o svom trošku, pa koristimo ovu priliku da upozorimo vlasnike da oslobodejavna parkirališta od havarisanih i neregistrovanih vozila, jer će u suprotnom to učiniti Komunalna policija o njihovom trošku. Nadamo se da će ove apele građani shvatitidobronamjerno i da ćemo svi zajedno doprinijeti da nivo komunalne kulture podignemo na jedan veći nivo koje ovaj grad svakako zaslužuje", zaključio je Pejović.

Bonus video: