Pejović neće da gradi u centru Podgorice

Upisana hipoteka na kuću, dvorište, kao i pomoćnu prostoriju
135 pregleda 5 komentar(a)
Stanka Dragojevića, mjesto za zgradu, Foto: Boris Pejović
Stanka Dragojevića, mjesto za zgradu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.03.2018. 19:55h

Vlasnik „Uniproma” Veselin Pejović odustao je od izgradnje poslovno stambene zgrade u Ulici Stanka Dragojevića u centru grada.

Pejović je Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine podnio zahtjev 20. februara da odustaje od procedure za izdavanje građevinske dozvole za zgradu na toj lokaciji.

Sekretarijat je shodno tome zahtjevu, donio rješenje o obustavljanju postupka za izdavanje građevinske dozvole.

„Uniprom” je zahtjev za građevinsku dozvolu podnio u avgustu prošle godine, a imovinu u Ulici Stanka Dragojevića kupio je kako se navodi u listu nepokretnosti u junu 2017.

Međutim, u listu nepokretnosti je upisana hipoteka na sve nekretnine, odnosno prizemnu porodičnu stambenu zgradu od 141 metra kvadratnog, pomoćnu od 34, kao i dvorište, što ranije nije bio slučaj.

Navodi se da postoji zabilježba spora po tužbi predata Osnovnom sudu 2013. godine sa predlogom za određivanje privremene mjere.

Pejović je planirao da poslovno stambena zgrada, planirane u sklopu urbanističkog projekta “Nova varoš - Blok E”, ima pet etaža, visoko prizemlje, tri sprata i potkrovlje.

Na tri sprata, kao i u prizemlju, predviđeni su poslovni prostori, dok je na posljednjoj etaži prema idejnom projektu je planiran stan.

Bruto građevinska površina, prema idejnom rješenju planirane zgrade iznosi 1.030 metara kvadratnih, a imala bi i podzemnu garažu.

Kompanija „Uniprom”, biznismena iz Nikšića Veselina Pejovića, upravlja imovinom Kombinatom aluminijuma (KAP) u stečaju od desetog jula 2014. godine.

Pejovićev “Uniprom” tada je preuzeo upravljanje imovinom i proizvodnjom aluminijuma.

Bonus video: