Penzionerima u Agenciji za antikorupciju smetaju svi, osim Vanje Ćalović

"PUPI je prikupio preko 4.500 potpisa, i traži od Skupštine razrješenje svih lica u ovim tijelima, osim Vanje Ćalović koja radi za dobro države, slobode, demokratije i interesa njenih građana"
4 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Boris Pejović
Vanja Ćalović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.01.2016. 07:45h

Predsjedništvo Stranke penzionera (PUPI) pozvalo je predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i poslanike da razriješe članove Agencije za antikurupciju, “jer rade suprotno Ustavu ove države i važećim zakonima, rade protiv interesa građana, i takav rad neće da plaćaju poreski obveznici”.

Oni su ocijenili da se izabrani ljudi u Agenciji ponašaju kao da su to privatne institucije, koje finansira premijer, njegov zamjenik, ili DPS .

"PUPI je prikupio preko 4.500 potpisa, i traži od Skupštine razrješenje svih lica u ovim tijelima, osim Vanje Ćalović koja radi za dobro države, slobode, demokratije i interesa njenih građana. Pa nijesu ta tijela formirana sebe radi. Ako jesu, neka ih plaća Prva banka, prvi brat, prva sestra, prvi zamjenik i tako redom, ali je krajnje vrijeme da ne vrijeđate zdrav razum i da se ne sprdate sa poreskim obveznicima, sa državom i njenim gradjanima”, saopštili su iz PUPI-ja.

Oni su pozvali i predsjednika Agencije Sretena Radonjića “da odmah napusti fotelju i ide kući, da ne maltretira građane,poreske obveznike pred kojima svi treba da odgovaraju, pred slobodnim medijima i civilnim društvom, za dobro naše države i građana”.

"Neprimjereno je zamisliti, a ne saopštiti da se ni zapisnici neće moći u cjelosti vidjeti, već samo neki fragmenti, za koje direktor ocijeni, i stavi na sajt. Cijenimo da ako Radonjić ima bar malo poštenja i morala, neće dozvoliti maltretiranje poreskih obveznika i da će se odmah povući. Skupština mora izvršiti volju svojih građana. Hoćemo slobodu, slobodne i fer izbore, ne dozvoljavamo da nam se krade sloboda i duša”, poručili su iz te NVO.

Bonus video: