Perović umjesto Poleksića na čelu VOS

Poslanici vlasti danas se izjašnjavaju o Predlogu zakona o Vojsci i novom načelniku Odjeljenja za vojno - obavještajne i bezbjedonosne poslove u Ministarstvu odbrane
246 pregleda 9 komentar(a)
Miljan Perović, Foto: Boris Pejović
Miljan Perović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2017. 12:23h

Doskorašnji direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Miljan Perović biće novi načelnik Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjedonosne poslove u Ministarstvu odbrane, saznaju “Vijesti”.

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu sjutra će se izjašnjavati o predlogu da Perović zamijeni Gorana Poleksića. Poslanici vladajuće koalicije, prema dnevnom redu sjednice Odbora, razmatraće Predlog zakona o Vojsci Crne Gore.

Poleksić je na čelu VOS-a od njegovog formiranja 2013. godine, kada ga je za tu poziciju predložila bivša ministarka odbrane Milica Pejanović - Đurišić.

Poleksić je prije dvije godine sumnjičen za neprofesionalno postupanje, kršenja procedure i otkrivanje povjerljivih informacija jednom stranom diplomati. Ministarstvo odbrane tada nije zvanično potvrdilo te informacije.

Miljanu Peroviću, koji će biti saradnik ministra odbrane Predraga Boškovića, istekao je mandat u ZIKS-u koji je predvodio od maja 2012. godine. Čelo ZIKS-a preuzeo je nedavno Milan Tomić.

Perović je sa saradnicima uspio da obnovi dio zatvora, uguši gotovo svakodnevne štrajkove osuđenika i izbori se da zaposleni u toj ustanovi rješavaju radno-pravni status...

Njegov petogodišnji mandat obijležilo je ubistvo zatvorenika Dalibora Đurića u spuškom zatvoru, bjekstva osuđenih ubica Jovice Zindovića i Ivana Vujovića iz Zatvora Bijelo Polje, polivanje osuđenika Igora Božovića vrelim uljem, obračun klanova iza rešetaka.

Bonus video: