Perović: Upoznajte javnost sa porijeklom imovine investitora malih hidroelektrana

"Imajući u vidu da je u toku preispitivanje dokumentacije od strane Ministarsta ekonomije, smatramo da je od suštinske važnosti baviti se i porijeklom imovine onih koji se u javnosti pokušavaju predstaviti kao dobrotvori naroda i koji ,,mašu parama“ na sve strane i obećavaju ono što nije u njihovoj nadležnosti, od izgradnje lokalne infrastrukture, do ulaganja u školstvo i zdravstvo, što je u namjanju ruku degutantno"
2753 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Perović, Foto: Svetlana Mandić
Aleksandar Perović, Foto: Svetlana Mandić

Ekološki pokret ,,Ozon“ poziva Vladu Crne Gore da upozna javnost sa porijeklom imovine investitora koji su sagradili ili grade male hidroelektrane, kako bi se znalo kako su došli do sredstava za ulaganje, koji se mjere milionima eura, kazao je direktor pokreta Aleksandar Perović.

"Imajući u vidu da je u toku preispitivanje dokumentacije od strane Ministarsta ekonomije, smatramo da je od suštinske važnosti baviti se i porijeklom imovine onih koji se u javnosti pokušavaju predstaviti kao dobrotvori naroda i koji ,,mašu parama“ na sve strane i obećavaju ono što nije u njihovoj nadležnosti, od izgradnje lokalne infrastrukture, do ulaganja u školstvo i zdravstvo, što je u namjanju ruku degutantno", kazao je Perović.

On je kazao da je potpuno jasno da je u javnom interesu informisati javnost o porijeklu njihove imovine i da od Vlade očekuje da postupi po njihovom javnom zahtjevu.

"Takođe, ponovo pozivamo Vrhovno državno tužilaštvo da formira predmet koji će ispitati eventuallno koruptivno-kriminalne aktivnosti investitora malih hidroelektrana, jer do nas stižu razne informacije o pokušajima pranja novca, potkupljivanja, ucjenjivanja, zastrašivanja onih koji se protive izgradnji ovih po prirodu i građane nesporno štetnih projekata", kazao je direktor Ekološkog pokreta "Ozon".

Perović je pozvao i poslanice i poslanike Skupštine Crne Gore, da stanu uz "one poštene ljude koji žive od svog rada u uslovima nedostojnim XXI vijeka".

"Čuvajući ono najvrijednije nasleđe, koje su nam ostavili preci i koji su izloženi opasnosti zbog suprostavljanja interesnim grupama koje nijesu navikle da im se pravi otpog i staje na put bahatosti i nekontrolisanom bogaćenju. Vrijeme je da svi pokažemo koliko volimo našu Crnu Goru, u kojoj čista voda u rijekama i čist obraz nijesu na prodaju".

Bonus video: