Pet dana zabave u Tivtu

Prva aktivnost biće darivanje đaka-prvaka, kojima će kompanija Pitera Manka “Adriatic Marinas” pokloniti sveske i olovke
0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.10.2012. 08:35h

Pod motom „Koračajmo zajedno” NVO „Djeca Tivta” i ove godine u prvoj sedmici oktobra obilježiće „Dječju nedjelju“ koja počinje danas, 1.oktobra, i trajaće do petka, 5. oktobra. Prva aktivnost biće darivanje đaka-prvaka, kojima će kompanija Pitera Manka “Adriatic Marinas” pokloniti sveske i olovke, dok će od Dječijeg saveza dobiti CD-ove dječijih pjesama sa muzičkog festivala „Naša radost“.

Za utorak je zakazano gostovanje u programu Radio Tivta mladih članova literarnih sekcija OŠ „Drago Milović“ i OŠ „Branko Brinić“, dok će u srijedu u dvorištima tih obrazovnih ustanova, kao i u velikom Gradskom parku, biti zasađena “drva generacije” koja je obezbijedio JKP Tivat. Tom prilikom će đacima-prvacima ekološki čas održati i načelnica Gradskog zelenila Tivat, diplomirana inženjerka hortikulture Tanja Krstović.

Četvrtak će biti u znaku žurke za mališane starije vaspitno- obrazovne grupe vrtića „Bambi“, koju će u marini Porto Montenegro organizovati „Adriatic Marinas“, dok je za petak, 5. oktobar, planirana radna posjeta etno selu Gornja Lastva. Posjeta je osmišljena u saradnji sa Đačkim parlamentom Tivta i opštinskim Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Po tradiciji, „Dječja nedjelja“ se završava priredbom posvećenoj đacima prvacima, koja će se u petak u 17 sati održati u velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat. U programu će učestvovati učenici IV i V razreda tivatskih osnovnih škola, plesne grupe „Bellissima“, „Modest“ i „Enigma“ i gosti iz Podgorice Milutin Radulović, Ksenija Bogićević, Uma Ljumić, Iva Vujošević, Anja i Mia Jovanović.

Bonus video: