Petospratnica niče za 14 mjeseci

Radović kazao „Vijestima” da je parcelu od 1.008 kvadratnih metara kupio na tenderu prije tri godine
128 pregleda 30 komentar(a)
sječa stabala, Foto: Luka Zeković
sječa stabala, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.04.2015. 05:56h

Drveće staro preko 50 godina, posječeno je juče u Ulici Vasa Raičkovića, u parku preko puta Građevinske škole, zbog pripreme terena za izgradnju zgrade “Zetagradnje”.

Stare borove i nisko rastinje uklonili su radnici „Zelenila”, uz prisustvo radnika obezbjeđenja, a nekoliko stanara okolnih zgrada protestovalo je u parku, kada je počelo uklanjanje drveća.

Mario Stanković živi u tom kvartu i tvrdi da su borovi predstavljali jedini hlad u ljetnim mjesecima i jedino mjesto gdje se čovjek mogao odmoriti.

“Dugo smo se dogovarali da tu postavimo klupe i napravimo mali park, a sada će nam uzeti i to malo vazduha što je ostalo preko Morače”, kazao je Stanković.

Parcela na kojoj treba da bude izgrađena višespratnica, ograđena je, a posljednji čempres posječen je oko 14 časova.

Ograda je postavljena i na ulici, koja prolazi pored parka i zgrade iza, tako da tom saobraćajnicom više ne mogu prolaziti vozila, što je izazvalo buru negodovanja stanara.

Vlasnik “Zetagradnje” Blagota Radović kazao je juče “Vijestima” da je parcelu od 1.008 kvadratnih metara kupio na tenderu prije tri godine, dok je prije tri mjeseca dobio građevinsku dozvolu.

“Zgrada će imati pet spratova, uredno je primljena i komunalije su plaćene unaprijed. Očekujemo da će biti gotova za 14 mjeseci”, kazao je Radović.

Zbog najave izgradnje zgrade, stanari okolnih zgrada su prošle godine pisali i peticiju, koja je uručena nadležnim.

“U ovom kvartu su napravili već nekoliko zgrada na zelenim površinama, ali izgleda da se neće zaustaviti na tome, ovo je tragikomično. U parku smo nekada igrali fudbala, ali to će sve izgleda biti istorija i priče koje će ostati u lijepom sjećanju”, kazao je Ivan Vukčević.

Problem u tom kvartu je i nedostatak parkinga, pa su mnogi vozači upravo na toj parceli ostavljali automobile.

Ovo je stvarno previše, ionako nemamo gdje da se parkiramo, a sada prave još jednu zgradu i posjekli su drveće staro preko pedeset godina”, kazao je Marko Ivanović.

Bonus video: