Petrovačka noć za kraj sezone

Zvijezde večeri biće hrvatski kultni rok bend “ Film” i njihov frontmen Jura Stublić...
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2014. 06:28h

Uz bogat muzičko - zabavni program, vino, pivo, ribu i lokalne specijalitete , na najvećoj pučkoj fešti na na Crnogorskoj obali „Petrovačkoj noći“ nekoliko hiljada turista, mještana i posjetioca iz okolnih primorskih gradova, sinoć su obilježili kraj ovogodišnje glavne turističke sezone.

Program je počeo tradicionalnim narodnim igrama, gdje su snage odmjerile nekoliko ekipa u vuči konopa, a organizovana je i trka plivača od pristaništa do obale. Dešavanja su nastavljena defileom budvanske Gradske muzike, gradskom rivom šetalištem, praćena aplauzom okupljenih turista.

Na dva punkta koja su bila ispred Crvene komune i pored restorana “Sutjeska” već od 17.30 časova članovi Sportsko ribolovnog društva “širuni” počeli su pripremu 500 kilograma ribe, koje je obezbijedio organizator.

Kolone duge i po 50 metara, činili su ljudi koji su zbijeni jedno do drugog čekali da dođu do komada ukusne ribe, a tokom manifestacije je posluženo i 600 litara piva i 800 vina.

I dok je na šetalištu mirisalo na mediteransku kuhinju, za zvuke Mediterana bila je zadužena klapa ”Castel Nuovo” koja je nastupila na platao ispred JU “Crvena komuna”.

Na glavnoj bini već od 21 sat počeo je muzički program nastupom Nine Petković koja je domaćim i stranim hitovima zabavljala publiku. Pred kraj nastupa Nina je otpjevala singl "Kiša" za koji je nedavno promovisala spot. Nakon nje, na binu je izašla Jelena Tomašević koja je riješila da prvo otpjeva balade "Med i žaoka", "Košava" i "Jutro" da bi nakon toga razmrdala publiku bržim ritmom numera "Okeani", "Radio svira za nas" i "Vertigo".

Zvijezda večeri bio je hrvatski kultni rok bend “Film” i njihov frontmen Jura Stublić, koji su podsjetili publiku na svoje stare hitove.

Tačno u ponoć, nebo iznad Petrovca obasjao je veliki vatromet, a za zabavu do kasno u noć bili su zaduženi poznati DJ sastav “Stereo ambasada”.

Galerija

Bonus video: