Pićurića terete za lažno prijavljivanje

Klikovac je odlučio da podnese prijavu, nakon što je ranije oslobođen u prekršajnom postupku
193 pregleda 6 komentar(a)
Veselin Pićurić, Foto: Boris Pejović
Veselin Pićurić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.01.2016. 11:38h

Profesor podgoričke Elektrotehničke škole Mladen Klikovac podnio je krivičnu prijavu protiv direktora te ustanove Veselina Pićurića.

On ga optužuje za falsifikovanje službene isprave, zloupotrebu službenog položaja, nesavjestan rad u službi i lažno prijavljivanje.

Klikovac je odlučio da podnese krivičnu prijavu, nakon što je, u prekršajnom postupku oslobođen optužbi da je vrijeđao i prijetio Pićuriću na času.

U prijavi se navodi da je, na osnovu neistinite službene zabilješke Pićurića, i njegove krivične prijave, pokrenut prekršaj - ni postupak protiv njega.

Dodaje se da je takvu službenu zabilješku Pićurić zloupotrijebio tako što je pokrenuo disciplinski postupak protiv Klikovca za težu povredu radne obaveze i podnio krivičnu prijavu, iako je znao da on nije počinilac.

"Takvo činjenje daje za pravo da se osnovano sumnja da je izvršio i krivično djelo lažno prijavljivanje, čime je želio prikazati profesora Klikovca kao izgrednika, remetioca javnog reda i mira, i čovjeka nedostojnog za rad u vaspitno obrazovnim ustanovama”, piše u krivičnoj prijavi.

Sud za prekršaje je ljetos oslobodio Klikovca optužbi da je na času, pred učenicima, u februaru vrijeđao Pićurića, govoreći mu “sram te bilo, đubre jedno, lopovčino” i “ako smiješ, izađi pi..o, izađi napolje da riješimo ovo u četiri oka”.

Sutkinja smatra da nije dokazano da je Klikovac uputio uvrede, jer to nije potvrdio niko od saslušanih svjedoka. Ona je u presudi navela da je Klikovac dao “veoma ubjedljiv i iskren iskaz”...

"Sudija nije pridao vjeru Pićuriću i njegovo kazivanje procijenio kao smišljeno, te usmjereno na kažnjavanje okrivljenog iz njemu znanih razloga”, navela je, između ostalog, sutkinja.

Pićurić je prijavio Klikovca, optužujući ga da ga je vrijeđao na času, navodeći da će njegove tvrdnje potvrditi učenici maturantskog odjeljenja, koji su već jednom ranije odbili da potpišu izjavu povodom ranijeg verbalnog sukoba direktora i profesora tokom časa.

Zaposleni toj školi su ranije "Vijestima” rekli da konflikt između Pićurića i Klikovca traje godinama, a kulminirao je kada se nastavnik javio na konkurs za direktora škole, kao jedini protivkandidat Pićuriću.

"Vijesti" nijesu uspjele da dobiju Pićurića na broj telefona dostupan redakciji.

Bonus video: