Pijacu u Tuzima obećavaju pred svake izbore

Izgradnja pijace se više od 10 godina najavljuje u programima uređenja prostora Glavnog grada, te se za tu namjenu iz godine u godinu opredjeljuje po tri miliona eura
469 pregleda 2 komentar(a)
Tuzi pijaca, Foto: Boris Pejović
Tuzi pijaca, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.05.2018. 19:41h

Izgradnja zelene pijace u Tuzima je jedno od najdugovječnijih, nerealizovanih obećanja, kojim se učesnici izbora u Glavnom gradu i Tuzima služe pred izbore.

Građanima Malesije, koji shodno statusu Opštine u okviru Glavnog grada, imaju dupli glas i imaće pravo da izađu na birališta 27. maja, izgradnju pijace ponovo obećavaju iz Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke...

Izgradnja pijace se više od 10 godina najavljuje u programima uređenja prostora Glavnog grada, te se za tu namjenu iz godine u godinu opredjeljuje po tri miliona eura. Projekat je godinama bio i na listi kapitalnih investicija Opštine Tuzi.

Odbornik Demokratskog saveza Albanaca (DSA) Ivan Ivanaj je kazao da partije iz vlasti i iz opozicije svaki put pred izbore, bilo lokalne ili republičke, obećavaju izgradnju moderne pijace u Tuzima. On je ocijenio da partije obećavaju realizaciju te investicije, jer znaju koliki značaj ima za građane Malesije.

“Tuzi su sredina koja se osim na poljoprivredu, najviše oslanja na trgovinu, jer nam to omogućava i geografska pozicija, zbog toga što se nalazimo između Skadra i Podgorice. Da je sreće, bili bismo važan čvor ne samo u trgovačkim vezama između Albanije i Crne Gore, nego i u drugim oblastima”, istakao je Ivanaj.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj,kazao je da je siguran da će moderna zelena pijaca sa pratećim elementima biti izgrađena.

“Biće izgrađena na prostoru gdje se nalazio nekadašnji objekat Titeksa.Vlasnik zemlje je država i u toku je proces zamjene prostora. Dakle, to je jedini razlog zašto nije još počela izgradnja pijace”, ocijenio je Gegaj. On je kazao da se “čim se finalizuje ova tehnička stvar” može očekivati da će i mještani tog kraja, koji se uglavnom bave poljoprivredom, imati mogućnost da svoje i druge proizvode prodaju u velelepnom objektu.

Ivanaj: Obećanja na sve strane

Ivanaj je istakao da u DSA “ostaju skeptični, koliko god željeli da vjeruju da će se po ovom pitanju preduzeti konkretni koraci”.

"Obećavali su nam i do sad, sportsku salu, bulevar, obilaznicu, kružni tok, vrtić, ali građani Malesije ništa od toga nijesu vidjeli, osim na političkim brošurama i predizbornim spotovima. Tuzi i Malesija su uvijek bili zapostavljeni od Podgorice, i sve dok se o Tuzima ne bude rješavalo u Tuzima, ovako će biti”, ocijenio je Ivanaj.

Bonus video: