PIN kod za servis eZdravlje možete dobiti elektronski: Ne morate u dom zdravlja

Nakon što dobije lozinku, korisnik se na veb sajt Fonda ili kroz mobilnu aplikaciju, na servis prijavljuje unosom broja knjižice i PIN koda
6881 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dobijanje PIN koda (lozinke) za pristup servisu eZdravlje od danas je moguće elektronskim putem, bez posjete domu zdravlja ili područnim filijalama, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Za dobijanje PIN-a, korisnik pristupa internet stranici www.ezdravlje.me, gdje je neophodno unijeti matični broj, broj zdravstvene knjižice i broj telefona na koji se šalje lozinka.

Nakon što dobije lozinku, korisnik se na veb sajt Fonda ili kroz mobilnu aplikaciju, na servis prijavljuje unosom broja knjižice i PIN koda.

Na portalu eZdravlje dostupne su sljedeće usluge: zakazivanje pregleda kod izabranog doktora opšte prakse, a za žene i kod izabranog ginekologa, zakazivanje termina za preuzimanje repceta za hronične bolesnike i pacijente sa stalnom terapijom; pacijenti kojima je prepisan repcet putem servisa mogu da vide u kojim apotekama je dostupan lijek, a na portalu eZdravlju objavljeni su i laboratorijski nalazi osiguranika.

Elektronski servis za dobijanje PIN-a može da se koristi i u slučaju da osiguranik već ima dodijeljen PIN, ali ga je zaboravio.

Procedura dobijanja nove lozinke je potpuno ista kao kada se lozinka zahtijeva prvi put.

Bonus video: