Pješčiću preko 16.000 eura

Pješčić već devet godina radi u službama Glavnog grada. Bio je šef podgoričke Službe zaštite i spasavanja pet godina, da bi nakon toga postao savjetnik bivšeg gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, sada osumnjičenog za pranje novca
2743 pregleda 1 komentar(a)
Radomir Pješčić, Foto: Vesko Belojević
Radomir Pješčić, Foto: Vesko Belojević

Bivši šef podgoričkih vatrogasaca Radomir Pješčić dobio je preko 16.000 eura, zbog manje isplaćenih zarada u periodu dok je rukovodio tom gradskom službom.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Arsenija Gatolina, koji je dosudio da se Pješčiću, po osnovu naknade štete na ime manje isplaćenih zarada, u periodu od 2. 6. 2010. do 1. 2. 2014. godine, isplati 10.711,47 eura.

“Kao i zakonsku kamatu počev od dana dospijeća svakog zasebnog potraživanja pa do dana izrade nalaza i mišljenja od strane vještaka finansijske struke u ukupnom iznosu od 5.080,04 eura, kao i zakonsku kamatu na ime glavnog duga od dana presuđenja pa do konačne isplate”, potvrdila je “Vijestima” portparolka tog suda Anja Krkeljić Milić.

Pješčić već devet godina radi u službama Glavnog grada. Bio je šef podgoričke Službe zaštite i spasavanja pet godina, da bi nakon toga postao savjetnik bivšeg gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, sada osumnjičenog za pranje novca.

Nakon toga, od prošle godine, savjetuje i sadašnjeg gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Za vrijeme dok je bio na čelu Službe zaštite, “pljuštale” su tužbe zaposlenih vatrogasaca.

Tako su vatrogasci tužili i isplaćeni zbog nezakonitog obračunavanja prekovremenih sati, ali i zbog kamera, koje su više od tri godine nezakonito snimale unutrašnjost objekta Službe za zaštitu Podgorice na Starom aerodromu.

Pješčićevo šefovanje tom Službom, obilježila je i kupovina skupocjenog džipa „rendž rover”, 2011. godine za gotovo 72.000 eura.

Upravo bivši gradonačelnik Stijepović preuzeo je „rendž rover” pred kraj Pješčićevog mandata na čelu vatrogasne službe. Džip je Glavni grad pokušao da proda u više navrata, ali bez uspjeha, i sada ga koristi gradonačelnik.

Takođe, inspektori za privredni kriminal su prije nekoliko godina iz Službe zaštite preuzeli pojedine sumnjive ugovore i tendersku dokumentaciju za nabavku opreme iz vremena kada je na njenom čelu bio Pješčić.

Bonus video: