Pješčiću traže zamjenika

231 pregleda 7 komentar(a)
Radomir Pješčić, Foto: Vesko Belojević
Radomir Pješčić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.03.2015. 21:02h

Sekretarijat za lokalnu samoupravu raspisao je javni konkurs za komandira Službe zaštite Glavnog grada na četiri godine.

U oglasu, koji je objavljen na sajtu PG biroa, napisano je da kandidat mora imati visoko obrazovanje u obimu od 240 kredita, pet godina radnog iskustva na poslovima zaštite i spasavanja i najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja i položen stručni ispit za vršenje poslova rukovođenja službom zaštite.

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, mjesto načelnika Službe zaštite, kojom je do sada rukovodio Radomir Pješčić, pripalo je Socijaldemokratskoj partiji prema ranijem koalicionom dogovoru sa Demokratskom partijom socijalista u Glavnom gradu.

Pješčić je načelnik Službe zaštite od juna. 2010. godine.

Za vrijeme njegovog vođenja Službe zaštite i spasavanja, kupljen je novi džip “rendž rover”, vrijedan preko 72 hiljade eura.

Ta kupovina izazvala je revolt, kao i protest vatrogasaca, koji su smatrali da je taj novac mogao da bude iskorišćen bolje, odnosno za kupovinu neophodne opreme za vatrogasce. Vatrogasci su bili ogorčeni, jer se zbog neadekvatne opreme i starih vozila nisu bunili znajući da je besparica i štednja novca, a Pješčić je i pored toga kupio vozilo.

“Pješčić je kupio džipa, iako je na raspolaganju imao i službeno vozilo 'dačiju'”, naveli su nezadovoljni vatrogasci.

Bonus video: