Pjesmom uz slavni Liverpul: U Podgorici osnovano udruženje navijača

Nakon osnivanja NVO, dalji koraci su i zvanično priznavanje od strane velikana sa Enfilda
120 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2013. 07:10h

Jedan od najslavnijih fudbalskih klubova na svijetu, engleski Liverpul, dobio je svoju navijačku grupu i u Crnoj Gori, organizovanu u NVO “Liverpool FC Fan Club Montenegro”.

Navijači popularnih “redsa” sastaju se u “Amsterdam pabu”, a potpredsjednik kluba Uglješa Boljević rekao je da se utakmice Liverpula prate u navijačkoj atmosferi, uz pjesmu i pivo.

“Oko 30 navijača okupilo se u subotu 17. avgusta na osnivačkoj Skupštini i izabralo predsjednika i potpredsjednika NVO 'Liverpool FC Fan Club Montenegro'... Predsjednik kluba je Branko Vukoslavović.

Naravno, ispratio se i prvi meč u novoj sezoni Premijer lige, koji je Liverpul odigrao protiv Stouka i slavio sa 1-0. Kraj utakmice i pobjeda bio je povod da 'Amsterdam' pabom odjekuje 'You'll never walk alone“, rekao je Boljević.

On je kazao da udruženje broji oko 60 članova.

Pojasnio je da je priča oko “LFC Montenegro” zamisao entuzijasta i zaljubljenika u fudbal Milike Lekovića, Nikole Mitrovića, Lazara Pavićevića, Luke Ristića, Miloša Ćupića, Nikole Radomana, Miloša Đukanovića, a članovi NVO su i dvije djevojke - Dragana Saveljić i Branka Karadžić.

“LFC Montenegro broji oko 60 članova iz cijele Crne Gore, a u Podgorici utakmice zajedno i redovno prati oko 30 navijača. Članovi iz drugih gradova nam se takođe pridružuju, shodno vremenu i mogućnostima, uglavnom kada su neke veće utakmice, poput derbija sa Mančester junajtedom, Arsenalom i Čelsijem”, rekao je Boljević.

On je kazao da su imali problema sa nalaženjem stalnog mjesta okupljanja, ali da su to uspjeli da riješe zahvaljujući vlasniku “Amsterdam paba”, takođe navijaču Liverpula.

“Pozivamo sve zaljubljenike u fudbal i Liverpul da nam se pridruže. Na našim okupljanima se gledaju utakmice, ispija pivo, pjevaju navijačke pjesme. Imamo i svoju Fejsbuk stranicu. Sve u svemu, jedna lijepa, pozitivna atmosfera, u kojoj se sklapaju nova prijateljstva”, kazao je Boljević.

Sa prošlogodišnjeg okupljanja (FOTO: Privatna arhiva)

Žele da ih Liverpul zvanično prizna

Boljević je istakao da se navijači Liverpula okupljaju u gradskim kafićima još od 2008. godine i da namjeravaju da postanu prva priznata balkanska navijačka grupa “redsa”. “Sada je sve to dobilo i jednu novu, zvaničnu notu.

Nakon osnivanja NVO, dalji koraci su i zvanično priznavanje od strane velikana sa Enfilda, čime bi postali prva priznata navijačka grupa Liverpula sa Balkana”, rekao je Boljević.

Galerija

Bonus video: