Pjesniku Lazaru Đačiću nagrada "Pajo Blagojević"

Na konkursu za nagradu mogli su da učestvuju pjesnici starosti do 27 godina sa prostora bivše Jugoslavije koji su imali neobjavljenu zbirku poezije
117 pregleda 0 komentar(a)
Plužine, Centar za kulturu Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Plužine, Centar za kulturu Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.07.2017. 19:22h

Pjesnik Lazar Đačić iz Subotice dobitnik je nagrade “Spasoje Pajo Blagojević” koju dodjeljuje plužinski Centar za kulturu.

Na konkursu za nagradu mogli su da učestvuju pjesnici starosti do 27 godina sa prostora bivše Jugoslavije koji su imali neobjavljenu zbirku poezije.

Nagradu “Radule Željko Damjanović” koja se dodjeljuje mladim poetama, učenicima osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore, dobili su Nikšićani - Dragana Đurđevac, učenica osmog razreda, i Marko Vilotijević, maturant Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

Odluku o pobjednicima donio je tročlani žiri - Ranko Mićanović, predsjednik, i Mirko Damjanović i Nebojša Vulanović.

Nagrade će pobjednicima konkursa biti svečano uručene večeras, na prvoj večeri 47. književnih susreta “Pjesnička riječ na izvoru Pive”.

Najstarija književna manifestacija u Crnoj Gori, koju u kontinuitetu organizuje plužinski Centar za kulturu, počinje sjutra, kada će biti promovisane nove knjige, otvorena izložba skulptura Matije Radovića, ali i omaž književniku Božidaru Živkoviću.

Drugog dana manifestacije biće održan simpozijum kritike posvećen književnom stvaralaštvu Radojice Boškovića, dok će tokom tradicionalnog izleta po Pivskom jezeru biti predstavljena knjiga Marka Milovanovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „Spasoje Pajo Blagojević“.

Večernji sati rezervisani su za svečano poetsko veče i portret pjesnika Veroljuba Vukašinovića, dok se manifestacija završava ponoćnim druženjem sa Matijom Bećkovićem.

Bonus video: