Pljevaljskom Domu za stare potrebna zaštitna oprema, alkohol i asepsol

Na Fejsbuk stranici ustanove objavljeno je da im nedostaju maske, kape, kaljače, rukavice, jednokratni mantili-kecelje, zaštitne naočare i dezobarijere, ali i sredstva za higijenu
2413 pregleda 2 komentar(a)
Dom nedavno otvoren, Foto: Goran Malidžan
Dom nedavno otvoren, Foto: Goran Malidžan

Iz Doma za stare u Pljevljima pozvali su sve ljude dobre volje, pravne subjekte i institucije, da doniraju javnim ustanovama Domu starih Pljevlja, Bijelo Polje i Grabovac nedostajuću zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, u cilju efikasnijeg sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Na Fejsbuk stranici ustanove objavljeno je da im nedostaju zaštitne maske, kape, kaljače, rukavice, jednokratni mantili-kecelje, zaštitne naočare i dezobarijere, ali i sredstva za higijenu - alkohol 70% i koncentrovani asepsol.

“Ne zaboravite da se u ovim ustanovama nalazi najranjivija grupa naših građana, kojima su posljednja linija odbrane naši zaposleni. U njihovo ime i ime svih zaposlenih, unaprijed se zahvaljujemo”, navodi se u apelu Doma starih u Pljelvjima.

Na osnovu Naredbe o sprovođenju mjera za sprečavanje infekcije izazvane novim korona virusom Ministarstva zdravlja i preporuka Ministarstva za rad i socijalno staranje Crne Gore, Dom starih je prije nekoliko dana zabranio posjete korisnicima.

Pored toga, korisnicima je preporučeno da se strogo pridržavaju uputstava epidemiologa i stručnih organa, kao i da izbjegavaju izlaske van kruga ustanove.

Zaposleni, dobavljači, kao i sva lica sa kojima ustanova sarađuje, dužni su da se pridržavaju preporuka Ministarstva zdravlja.

Bonus video: