Pljevlja: Centar grada uređuju bez projekta

“Nećemo dugo čekati da vidimo da li ćemo ovaj tender objaviti nakon što dobijemo projekat rekonstrukcije ulice”
176 pregleda 4 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Pvportal
Mirko Đačić, Foto: Pvportal
Ažurirano: 29.01.2018. 20:19h

Lokalna uprava u Pljevljima namjerava da na proljeće bez projektne dokumentacije krene u posao uređenja centralne gradske zone.

Takvu mogućnost najavio je predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić, kazavši da lokalna uprava dugo čeka završetak projektne dokumentacije, koju finansira Direkcija javnih radova.

“Nećemo dugo čekati da vidimo da li ćemo ovaj tender objaviti nakon što dobijemo projekat rekonstrukcije glavne ulice ili ćemo radove izvesti bez projekta. Dobili projekat ili ne, radove ćemo vrlo brzo početi i to bi najranije mogao da bude april. Sve ono što je u glavnoj ulici počećemo lagano da rušimo i demontiramo i da stvaramo uslove. U ovoj ulici ćemo uraditi sve instalacije. Svakodnevno kompletan stručni tim Opštine i ja razrađujemo model kako da pristupimo ovom poslu i od njega nećemo odustati“, rekao je Đačić.

Prema njegovim riječima, Opština planira da u te radove uloži pola miliona eura.

Totalna rekonstrukcija Ulice kralja Petra u centru grada, prema ranijim proračunima, koštala bi skoro tri miliona eura, a osim glavne pljevaljske ulice planira se i rekonstrukciju susjedne Tršove i Trga patrijarha Varnave.

“Na taj projekat predugo čekamo. Zbog neusaglašenosti između projektanta i revidenta ne možemo doći do te projektne dokumentacije. Mi imamo radnu verziju projekta i ne ustručavamo se da kažemo da ukoliko u najskorije vrijeme ne dobijemo taj projekat radove ćemo izvoditi pod naslovom adaptacije, a maksimalno ćemo koristiti sve ono što nam projekat može ponuditi. To će nam otvoriti mogućnost da možda na neki način razradimo u kojim materijalima da obradimo završne površine u našoj glavnoj centralnoj gradskoj ulici. To neće sigurno biti materijali koje smo upotrijebili u Ulici kralja Petra i Tršovoj u ovim djelovima koje smo do sada uradili. Upotrijebićemo kvalitetnije i skuplje materijale. Vjerujem da ćemo imati i podršku Direkcije javnih radova i privrede za ove radove“, ističe Đačić.

Đačić je potvrdio da je uređenje dijela Ulice kralja Petra i od zgrade Opštine do Jalije i od zgrade Zelengore do uprave Rudnika uglja, kao i Ulice Tršova urađena bez projekta.

„Ja moram da kažemo da smo dio Ulice kralja Petra i Tršove adaptirali bez projekta i to je tačno. Na to smo imali pravo po zakonu, jer smo radili adaptaciju a ne rekonstrukciju“, tvrdi Đačić.

Ekološko društvo "Breznica" podnosilo je krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Pljevlja Mirka Đačića zbog, nezakonite sječe drvoreda u glavnoj gradskoj ulici i izvođenja radova bez građevinske dozvole.

Bonus video: