Pljevlja još čekaju dozvolu za gradnju nove toplane

Projekat za izgradnju toplane urađen je 2017. godine. Gradiće je preduzeće Tim kompani sa kojim je Opština potpisala ugovor vrijedan 3,59 miliona eura. Gradnja bi trajala sedam mjeseci
422 pregleda 1 komentar(a)
Stara toplana u Skerlićevoj ulici, Foto: Goran Malidžan
Stara toplana u Skerlićevoj ulici, Foto: Goran Malidžan

Ministarstvo održivog razvoja i turizma još nije Opštini Pljevlja izdalo građevinsku dozvolu za gradnju toplane na novoj lokaciji, iako je lokalna uprava zahtjev podnijela prije pet mjeseci.

Izgradnjom toplane u naselju Radosavac, nedaleko od kompanije “Vektra Jakić”, zatvorila bi se kotlarnica u Skerlićevoj ulici u centru grada, koja je označena kao jedan od najvećih zgađivača vazduha u Pljevljima.

Ministarstvo, na čijem je čelu Pavle Radulović, ranije je odbilo zahtjev Opštine iz formalnih razloga jer nije sadržao potrebnu dokumentaciju. Opština je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole prvi put Ministarstvu podnijela 27. avgusta prošle godine.

Ministarstvo je tražilo da im se u roku od pet dana dostavi neophodna dokumentacija. Opštini je na njen zahtjev, dodatno produžen rok, ali ni nakon njegovog isteka nije dostavila traženu dokumentaciju pa je Ministarstvo odbilo zahtjev.

Direktor Službe za razvoj i investicije Opštine Pljevlja Nenad Rubežić kazao je da je prema informacijama sa kojima raspolaže dorađeni projekat “prošao” i da će uskoro dobiti dozvolu.

Projekat za izgradnju toplane urađen je 2017. godine. Gradiće je preduzeće Tim kompani sa kojim je Opština potpisala ugovor vrijedan 3,59 miliona eura. Gradnja bi trajala sedam mjeseci.

Bonus video: