Pljevlja: Muzika u centru "trešti" do kasno

Komunalni policajac Vera Vuković demantovala je tvrdnje da su je zbog buke u lokalima prošlog vikenda zvali brojni građani, te da nije odgovorila na telefonski poziv
150 pregleda 3 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 23.08.2014. 19:24h

Mreža NVO sjevera pozvala je nadležne u Opštini Pljevlja da riješe problem noćne buke iz lokala, a Komunalnu policiju da energičnije djeluje i sankcionišu vlasnike koji ne poštuju propise.

Bunt građana zbog prejake muzike, tvrde u mreži NVO, je kulminirao.

“Građani su ogorčeni na rad Komunalne policije, koja ne smije ni da “zaviri” u pojedine lokale za koje tvrde da su u zakupu ljudi bliskih vlasti i da im niko ne može ništa. U prilog toj tvrdnji je i događaj od prošle subote kada su brojni građani pozivali dežurnog komunalnog policajca Veru Vuković, inače blisku rodicu bivšeg predsjednika Filipa Vukovića, koja je za vrijeme njegovog mandata i zaposlena u ovu službu i koja je umjesto da obilazi objekte i piše prekršajne naloge za preglasnu muzike posle ponoći, spavala. Brojni građani kao ni dežurna služba policije je nisu mogli dobiti na službeni telefon, iako je Vuković po rasporedu bila dežurni komunalni policajac“, navodi se u saopštenju NVO Sjevera koje su potpisali koordinatori Milorad Mitrović i Alija Šljuka.

Komunalni policajac Vera Vuković demantovala je tvrdnje da su je zbog buke u lokalima prošlog vikenda zvali brojni građani, te da nije odgovorila na telefonski poziv.

“Prije nego što sam odgovorila na telefonske poziv u 1.50 minuta imala sam dva propuštena poziva koji su uslijedili nekoliko minuta prije toga. Odmah sam izašla na teren i obišla jedan lokal u Potrlici i kafe bar Cezar u centru grada i konstatovala nepravilnosti u zapisniku“, rekla je Vuković i dodala kako će i dalje postupati u skladu sa Zakonom.

Dogovorena pojačana kontrola svih lokala tokom ovog vikenda

Vuković je rekla kako je prema opštinskoj odluci radno vrijeme lokala do 12 sati. Prema njenim riječima, za vrijeme dežurstva komunalna policija nema obavezu da obilazi lokale već dežurstvo obavljaju kod kuće i po pozivu izlaze na teren. Kada obilazimo lokale načelnik nam za to da službeni nalog“, rekla je Vuković i ističe da ona minulog vikenda nije imala nalog da obilazi lokale.

Za ovaj vikend NVO i Komunalna policija dogovorile su pojačani nadzor.

Bonus video: