Pljevlja: Produžili rok da bi odgovorili na sva pitanja

Najvažnije je da smo pojedine ljude, i na najodgovornijim adresama, uvjerili u potrebu gradnje mini toplane, poručio gradonačelnik Mirko Đačić
102 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 03.02.2018. 20:03h

Kompanije do 6. februara mogu da dostavljaju ponude za izgradnju nove gradske toplane u Pljevljima, nakon što je Direkcija javnih radova za nekoliko dana prolongirala rok.

Otvaranje tendera već jednom je odlagano, krajem prošle godine.

Iz lokalne uprave su saopšteili da je do pomjeranja roka došlo zbog velike zainteresovanosti izvođača i velikog broja pitanja vezano za realizaciju investicije vrijedne oko pet miliona eura.

“Kada smo mi objavljivali tender, objavljivali smo ga zajedno sa opremom i na njega su se javile četiri kompanije koje su specijalizovane za tu vrstu tehnologije i opreme. Ovaj put su se otvorile mogućnosti, čim je sklonjen jedan dio opreme, da se jave standardizovanije građevinske kompanije i postavili su niz pitanja. Nije bilo dovoljno vremena da se odgovori na taj dio pitanja. Tender opet nije odložen u nedogled već na kratak rok i veoma vjerujem u ovoj projekat“, rekao je gradonačelnik Mirko Đačić.

On je kazao da su prethodne sedmice boravili u Direkciji javnih radova gdje su dobili informaciju da država u taj projekat ove godine planira da uloži četiri miliona eura.

Đačić je ocijenio da je neophodna izgradnja toplane, bez obzira da li će se raditi toplifikacija grada iz Termoelektrane Pljevlja.

“Ono što je najvažnije da smo pojedine ljude pa i na najodgovornijim adresama uvjerili u potrebu gradnje ove mini toplane... Grad nikada ne smije ostati bez svog izvora grijanja... Može da se desi da Termoelektrana stane dva mjeseca i da grad ostane bez grijanja. To ne bi bilo dobro“.

Izgradnja toplane na način predviđen tenderom, najlošije je rješenje, jer se ne radi planski i stručno, što poskupljuje projekat za najmanje pola miliona eura, ocijenio je ranije Nijaz Varevac-Šahović koji je godinama u Njemačkoj radio za tamošnju Vladu, Privrednu komoru i EU na brojnim ekološkim projektima.

Bonus video: