Pljevlja: Rudnik uglja poklonio Opštoj bolnici 45.000 eura

106 pregleda 0 komentar(a)
donacija, Pljevlja, bolnica, Foto: Goran Malidžan
donacija, Pljevlja, bolnica, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.12.2014. 16:36h

Rudnik uglja uručio je Opštoj bolnici u Pljevljima donaciju od 45 000 eura. Donaciju je direktoru Opšte bolnice Pljevlja Zoranu Tabašu uručio predsjednik Odbora direktora najveće pljevaljske kompanije Vladan Dubljević.

Dio novca biće utrošen za opravku CT skenera koji već neko vrijeme ne radi, pa su Pljevljaci da bi obavili pregled morali ići u Bijelo Polje ili Podgoricu. Ostatak novca biće utrošen za adaptaciju ambulantnog i diagnostičkog prostora na internom odjeljenju.

„Zahvaljujem rukovodstvu Rudnika uglja na ovoj vrijednoj donaciji, naše potrebe su velike i u smislu prostornih i kadrovskih nedostataka kao i aparature potrebne za dijagnostiku i terapiju. Imamo dosta problema koje pokušavamo da riješimo i ovim putem, traženjem donacija od privrednih subjekata, lokalne uprave i preduzetnika. Ja se nadam da će se ova saradnja sa Rudnikom nastaviti za dobrobit građana naše opštine“ rekao Tabaš.

Na poslednjoj skupštini akcionara Rudnika uglja donijeta je odluka da sve donacije i sponzorstva koje Rudnik bude finansirao idu u Opštinu Pljevlja.

„Rudnik uglja kao sastavni dio lokalne zajednice i jedan od prepoznatljivih subjekata pljevaljske opštine vodi računa o potrebama Pljevljaka. Ove godine smo se odlučili da pomognemo zdravstvo u Pljevljima, a to ćemo raditi i ubuduće. Duboko vjerujemo da nema uspješne rudarske kompanije ako nema dobrog i kvalitetnog suživota sa lokanom zajednicom. Očekujemo da će se saradnja sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja u Pljevljima nastaviti jer se ovdje prije svega liječe Pljevljaci, naši radnici i njihova djeca“, rekao je Dubljević.

Bonus video: