Pljevlja: Stipendije za 13 odličnih studenata

Objaviće novi konkurs kako bi popunili traženi broj
98 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 28.01.2015. 14:48h

Opština Pljevlja dodijelila je 13 stipendija studentima osnovnih i postdiplomskih studija od 24, koliko je konkursom bilo predviđeno da se dodijeli u tekućoj školskoj godini.

Prema riječima predsjednice Komisije za dodjelu studentskih stipendija Maje Rondović od 23 prijavljena studenta osnovnih studija samo njih deset ispunjavalo uslove tražene konkursom, a od 12 prijavljenih studenata postdiplomskih studija njih troje. Konkursom je bilo predviđeno da se dodijele četiri stipendije studentima postdiplomskih studija.

Pravo učešća na Konkursu imali su studenti sa najmanjom prosječnom ocjenom osam. Iskazana je zaniteresovanost za stipendiranje studenata matematike, fizike, elektrotehnike, građevine, medicine ili stomatologije, farmacije i političkih nauka. Po jednog studenta Arhitektonskog, Filološkog i Saobraćajnog fakulteta, poljoprivrede, šumarstva, rudarstva, saobraćaja, ekonomije, prava, organizacionih nauka, mašinstva, informatike i saobraćaja, Fakulteta za sport i fizičku kulturu, Muzičke, Dramske ili Likovne akademije.

Stipendiju je dobio Marko Petrić, student fizike, prosječna ocjena 10, Mirko Pejatović 9,94, Ivana Džuverović, student farmacije 9,48, Marija Brašanac, Filološki fakultet 9,17 i Granica Kovačević, student Fakulteta političkih nauka 9,05.

Stipendija je dodijeljena i Ini Hrković, studentkinji prava sa prosječnom ocjenom 8,95, Matiji Vemiću, studentu ekonomije sa prosjekom ocjena 8,72, Nemanji Potpariću, studentu Muzičke akademije sa prosjekom 8,68, Mirjani Drobnjak,studentkinji ekonomije sa prosjekom 8,12, i Aneti Džuverović, studentkinji elektrotehnike sa prosječnom ocjenom 8,03.

Stipendiju je dobio i postdiplomac Aleksa Đačić Institut za strane jezike čija je prosječna ocjena 10, Alija Dervić sa prosjekom 8,68 i Mirha Hasanbegović sa prosjekom 8,90.

Bonus video: