Pljevlja: Uredno vodosnabdijevanje biće uspostavljeno popodne

Zbog havarija na dovodnom cjevovodu već tri dana bez vode su ostala naselja Brdo, Gagovića imanje, dio Gornjeg Moćevca, Varoš i Potrlica
920 pregleda 0 komentar(a)
Postrojenje za preradu vode Pliješ, Foto: Goran Malidžan
Postrojenje za preradu vode Pliješ, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.07.2019. 14:25h

Uredno vodosnabdijevanje potrošača visoke zone u Pljevljima trebalo bi da bude uspostavljeno u popodnevnim satima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Igora Golubovića, koji je danas sa rukovodstvom Vodovoda obišao radova, na otklanjanju kvarova .

Zbog havarija na dovodnom cjevovodu već tri dana bez vode su ostala naselja Brdo, Gagovića imanje, dio Gornjeg Moćevca, Varoš i Potrlica.

Do uspostavljanja normalnog vodosnabdijevanja mještanima ovih naselja voda se doprema cistjernama.

Iz kabineta predsjednika Opštine je saopšten da je prekid vodosnabdijevanja potrošača dijela gradske visoke zone nastao nakon pucanja glavne dovodne cijevi (fi 400) sa akumulacije Otilovići, na potezu od crpne stanice „Podpliješ“ prema postrojenju za preradu pitke vode "Pliješ".

"Uprkos efikasnoj reakciji zaposlenih preduzeća, izvršenoj sanaciji cijevi i puštanja vode, došlo je do pucanja druge dovodne cijevi (fi 350) i potrebe da se izvrši nabavka materijala po hitnom postupku, što je i urađeno. Proces sanacije navedenih kvarova neočekivano se odužio zbog problema na pumpnom postojenju „Podpliješ“, kao i zbog jučerašnjeg najavljenog prekida snabdijevanja električne energije tog područja", navodi se u saopštenju iz kabineta predsjendik Opštine.

Bonus video: