Pljevljaci prolaze koriste kao garaže

Iako se parking u Pljevljima i dalje ne naplaćuje, vozači su navikli da parkiraju vozila na trotoarima, u prolazima...
96 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, prolaz, Foto: Alija Šljuka
Pljevlja, prolaz, Foto: Alija Šljuka
Ažurirano: 06.02.2015. 21:09h

Haustori u Pljevljima odavno su prestali da služe svojoj namjeni jer su ih brojni građani pretvorili u svoje garaže. Skoro u svim dijelovima grada u haustorima građani parkiraju vozila, kako bi ih zaštitili od vremenskih nepogoda, čime praktično onemogućuju prolaz drugim vozilima, pješacima.

Direktor NVO “Alternativa” Alija Šljuka poslao je “Vijestima” više fotografija nepropisnog parkiranja i zauzimanja javnih površina u gradu.

“Nesavjesni građani koriste prolaze kao garaže za svoja vozila, bez obzira što na taj način uzurpiraju javnu površinu koju svakodnevno koriste građani. U Ulici Sutjeska prolaz koriste vozila, ali samo jednom saobraćajnom trakom naizmjenično”, rekao je Šljuka.

Prema njegovim riječima, građani koji su se obraćali policiji dobili su odgovor da oni nijesu nadležni za nesavjesne i bahate učesnike u saobraćaju, upućujući ih na službu Komunalne policije.

“U Komunalnoj policiji kažu da ni oni nijesu nadležni i da je za ovakve slučajeve nadležna saobraćajna policija. Građani zbog toga trpe ovakve uzurpacije i svakodnevno imaju probleme.

Postavlja se pitanje zašto ne reaguje Komunalna policija, koja je plaćena novcem svih građana da zavodi red u gradu”, rekao je Šljuka.

Problem parkiranja u Pljevljima dalje je aktuelan, iako je posljednjih godina izgrađeno nekoliko većih parkirališta. Najveće u centru grada kapaciteta 68 parking mjesta, ali nerijetko se može vidjeti da i pored toga građani svoja vozila parkiraju na trotoaru, pored ulaza u podzemnu garažu, iako se parking usluge još uvijek ne naplaćuju.

Bonus video: