Plužine i Foča zajedno na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Kako su saopštili iz Parka prirode (PP) „Piva“, zajednički štand privukao je veliku pažnju posjetilaca Sajma, kao i zvaničnika, predstavnika turističke privrede i medija
556 pregleda 1 komentar(a)
Sa sajma u Beogradu, Foto: Park prirode "Piva"
Sa sajma u Beogradu, Foto: Park prirode "Piva"
Ažurirano: 26.02.2020. 11:29h

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu opštine Plužine i Foča predstavile su zajednički projekat ”Turizam, adrenalin i rafting avantura (T.A.R.A.)”.

Kako su saopštili iz Parka prirode (PP) „Piva“, zajednički štand privukao je veliku pažnju posjetilaca Sajma, kao i zvaničnika, predstavnika turističke privrede i medija.

„Najveće interesovanje, tradicionalno, privukao je rafting Tarom i Drinom, Nacionalni park 'Sutjeska' i Park prirode 'Piva'. Mnogobrojni posjetioci izrazili su veliko interesovanje da u toku odmora posjete ovu prekograničnu oblast i uživaju u prirodnim ljepotama i atrakcijama. Više agencija i pojedinaca je bilo zainteresovano za dodatne informacije o mogućnosti organizacije team-building aktivnosti u ovom području“, kazao je Slobodan Delić, direktor PP „Piva“.

Projekat ”T.A.R.A.” pomenute opštine realizuju u cilju razvoja i promocije prekograničnog područja kao jedinstvene destinacije za aktivni turizam.

Projekat, koji je počeo sa realizacijom 1.decembra prošle godine i traje do kraja novembra naredne, sprovodi se u saradnji sa PP „Piva“ i Turističkom organizacijom Foče, a finansira ga Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Bonus video: