Počela gradnja prvog hotela u kompleksu Luštica Bay

Hotel se gradi na centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine
120 pregleda 1 komentar(a)
Čedi hotel, Foto: Luštica Development
Čedi hotel, Foto: Luštica Development
Ažurirano: 05.04.2017. 14:42h

Kompanija Luštica Development iz Tivta dobila je građevinsku dozvolu za gradnju hotela "Čedi Luštica Bay Crna Gora" (The Chedi) u Luštica Bay u Krtolima kod Tivta i već počela intenzivnu izgradnju luksuznog objekta sa pet zvjezdica koji će biti najveći hotelski objekat te kategorije u Boki Kotorskoj.

"Čedi" je prvi od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštica Bay-a, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura, a koji će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata tivatskog dijela poluostrva Luštica.

"Početak izgradnje "Čedi" hotela je ključna prekretnica u razvoju Luštica Bay, a zasniva se na značajnom građevinskom napretku koji smo postigli na projektu tokom posljednjih nekoliko godina. Čedi Luštica Bay Crna Gora će pružiti sveobuhvatan doživljaj boravka u hotelu sa 5 zvjezdica, a mi željno iščekujemo otvaranje hotela u ljeto 2018. godine", rekao je Daren Gibson, izvršni direktor Luštica Development.

Hotel se gradi na centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine.

Raspolagaće sa 110 soba, dva restorana uključujući i specijalni restoran sa međunarodnom kuhinjom, barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, luksuznim spa i fitness centrom sa zatvorenim bazenom, teretanom, te pratećim objektima.

Očekuje se da će hotel biti završen do sredine sljedeće godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano još nekoliko stambenih zona, uključujući stambeno-poslovne objekte na šetalištu u zoni "Kamelija", stambeni blok "Magnolija", kao i najluksuznije objekte u marini poput gradskih kuća "Mimoza" i bloka sa vilama "Ruža".

Prva prekretnica u izgradnji hotela napravljena je prošle godine, kada je kompanija Luštica Development sa renomiranim svjetskim luksuznim hotelskim brendom "The Chedi" potpisala ugovor o dovođenju ovog brenda u Luštica Bay.

Projekat Luštica Bay predstavlja drugi evropski hotel ovog brenda nakon što je GHM uspostavio saradnju sa matičnom kompanijom Luštice Development, firmom Orascom Development Holding, u Andermatu u Švajcarskoj gdje Orascom gradi luksuzno turističko selo.

"Chedi Andermatt" je na vrhu liste 150 najboljih holidej hotela u Švajcarskoj i jedan je od najboljih evropskih luksuznih hotela.

Arhitektonsko urbanističko rješenje za prvi hotel u Luštica Bay-u uradio je Aron Džentri iz firme TVS Design iz Atlante, SAD čime je pobijedio na međunarodnom konkursu 2015. godine.

"Dizajn hotela je izveden iz karakterističnih osobina sela Crnogorskog primorja, ali istovremeno pruža kvalitet i iskustvo luksuznog ljetovališta. Kolekcija objekata je u skladu sa pejzažom i ima jaku vezu sa morem. Rezultat je jedinstveni hotel, sa jakim osjećajem za lokaciju ukorijenjenu u istoriji područja, kao i savremenim smislom za stil", saopšteno je iz Luštice Development.

Bonus video: