Počela IV izviđačka liga Crne Gore: Na otvaranju 250 takmičara

"Razlog je što u Ulcinju nema izviđačke jedinice, i zato je načelstvo SICG izabralo Veliku Plažu kao mjesto I kola, da motivišemo Ulcinjane da osnuju izviđačku jedinicu u svom gradu"
86 pregleda 0 komentar(a)
Izviđači Crna Gora, Foto: Savez izviđača Crne Gore
Izviđači Crna Gora, Foto: Savez izviđača Crne Gore
Ažurirano: 02.04.2018. 17:12h

Savez izviđača Crne Gore (SICG) započeo je novu, četvrtu po redu Izviđačku ligu Crne Gore koja je u prvom kolu u Ulcinju okupila preko 250 izviđača i planinki. Takmičari su se nadmetali u orjentaciji, topografiji, čvorologiji, signalizaciji, brzom paljenju vatre i drugim izviđačkim disciplinama, a odred domaćin bio je barski “24. Novembar” predvođen starješinom Miodragom Tanjom Masoničićem.

"Razlog je što u Ulcinju nema izviđačke jedinice, i zato je načelstvo SICG izabralo Veliku Plažu kao mjesto I kola, da motivišemo Ulcinjane da osnuju izviđačku jedinicu u svom gradu. Na pomoći u održavanju prvog kola zahvalni smo barskoj Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi, PZU DR Masoničić, Klubu radio amatera “Bar”, TV “Teuta HD”, SN Electronics – Ulcinj, HTP Velika Plaža – Ulcinj, Ferijalnom Savezu Crne Gore I Nedžanu Nečku Ljajki", rekao je “Vijestima” načelnik SICG Peko Vukadinović .

On je dodao da je Izviđačka liga Crne Gore jedno od najvećih skautskih takmičenja regiona koje okuplja tri starosne kategorije izviđača i planinki. Naredna tri kola biće održana u Rožajama, Podgorici i Nikšiću, a prema najavama, ukupno će se takmičiti preko 2000 učesnika.

Bonus video: