Počela izgradnja kapele u Kumboru

“Imajući u vidu značaj ovog projekta za mještane Kumbora, kao i činjenicu da se objekat ne nalazi u priobalnom dijelu, radovi će biti izvođeni tokom cijelog ljeta, na inicijativu Mjesne zajednice, a po odobrenju lokalne uprave”
89 pregleda 5 komentar(a)
Kumbor, izgradnja kapele, Foto: Slavica Kosić
Kumbor, izgradnja kapele, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 19.06.2018. 09:57h

U Kumboru su počeli radovi na izgradnji kapele i prva faza treba da bude završena do 15. jula. Ovo mjesto na hercegnovskoj rivijeri dobiće novu kapelu zahvaljujući saradnji Opštine Herceg Novi, Mjesne zajednice Kumbor i Crkvene opštine Kumbor koji zajedničkim snagama realizuju projekat, saopšteno je iz lokalne uprave.

Opština Herceg-Novi je za građevinske radove obezbijedila sredstva od 45.000 eura, koja su predviđena Budžetom za ovu godinu, a Crkvena opština Kumbor je opredijelila parcelu za objekat.

“Imajući u vidu značaj ovog projekta za mještane Kumbora, kao i činjenicu da se objekat ne nalazi u priobalnom dijelu, radovi će biti izvođeni tokom cijelog ljeta, na inicijativu Mjesne zajednice, a po odobrenju lokalne uprave”, navedeno je u saopštenju.

Iz lokalne uprave poručuju da se izgradnjom kapele nastavlja sa rješavanjem pitanja koja su mještani Kumbora i predstavnici Mjesne zajednice predočili kao prioritetna tokom posjete čelnika lokalne uprave ovom mjestu. Navode da je u proteklom periodu završeno uređenje priobalnog puta – asfaltiranje, sanacija parapeta i javne rasvjete, a drugo važno pitanje biće riješeno izgradnjom kapele.

Bonus video: