Nikšić: Počela naplata parkinga kod Doma revolucije

Parking spada u zonu 2, pa je cijena parkiranja 30 centi po satu
3087 pregleda 7 komentar(a)
Parking kod Doma revolucije, Foto: Svetlana Mandić
Parking kod Doma revolucije, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.09.2019. 07:48h

Parking kod Doma revolucije u Nikšići, koji je otvoren krajem decembra 2016. godine i koji je do sada bio besplatan, od početka septembra se naplaćuje.

Parking spada u zonu 2, pa je cijena parkiranja 30 centi po satu.

„Prvih četiri-pet dana nijesmo kontolisali jer smo htjeli da ljudima damo priliku da se ‘priviknu’ da je krenula naplata parkinga. Istu praksu smo imali i kada smo po ostalim djelovima grada počeli sa naplatom parkinga. Parking je bio obilježen, samo što brojevi nijesu bili oslikani i kada je otvoren dogovoreno je bilo da jedno vrijeme bude besplatan”, kazao je “Vijestima” izvršni direktor nikšićkog Parking servisa Mirko Perović.

Građani se, kako kažu, nijesu obradovali tabli na kojoj piše obavještenje o naplati parking servisa jer su, kako je kazao jedan od vozača, shvatili da se na parkingu kod Doma revolucije uopšte neće naplaćivati parkiranje. Perović je kazao da to nije tačno.

“Ni u jednom gradu nemate primjer da je u centru napravljen parking koji bi bio besplatan. Ovaj parking, kao i ostali, i ranije je bio predviđen za naplatu, samo što smo ranije odlučili da jedno vrijeme bude besplatan”, kazao je Perović.

Na parkingu kod Doma revolucije ima 77 mjesta, a četiri su za osobe sa invaliditetom.

Bonus video: